4 mio. kr. til folkeoplysning og højskoler

Frivillige foreninger, aftenskoler, landsdækkende organisationer m.v. har modtaget tilskud til projekter om det demokratiske skolesystem i praksis, aftenskole i boligsociale områder og højskoleophold for flygt-ninge.

Kulturministeriet uddeler i alt 4 mio. kr. fordelt på to puljer hhv. folkeoplysningspuljen og puljen til større tværgående udviklingsarbejde inden for højskole- og folkeoplysningsområdet.


Kulturminister Bertel Haarder siger:
”Det glæder mig at se, at mange af projekterne har rigtig gode ideer til at samarbejde med folkeskolerne og på den måde være med til at understøtte den nye folkeskolere-form. Derudover har mange af projekterne fokus på at inddrage og integrere nye med-borgere, som kommer til Danmark, gennem en række forskellige aktiviteter. Jeg tror, at foreningslivet og højskolerne kan noget helt særligt i forhold til at få mennesker med forskellig baggrund til at mødes om en fælles interesse eller aktivitet og derigennem skabe både integration og sammenhængskraft.”

Det er indkommet i alt 97 ansøgninger og givet tilskud til 28 projekter. 

Læs mere på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside og se listen over projekter, der har modtaget tilskud fra de to puljer her

Emneord: Offentlig støtte, Offentlige tilskud, Tilskud, Civilsamfund, Skoleavisen, Bertel Haarder, Aftenskoler, Kulturministeriet
Kulturministeriet på DenOffentlige.dk Kulturministeriet
Aktivitet: Artikler: 56 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

  • Overblik
  • Ingen betalingsmure
  • Videndeling
  • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også