Hurtig hjælp til afskedigede fra LM Wind Power

02/04/2013 12:35

Kolding Kommune

1. februar blev 125 medarbejdere fra LM Wind Power A/S i Lunderskov afskediget. Nu er ni jobcentre klar med ekstraordinær hjælp til de fyrede. Det sker, efter at Beskæftigelsesregion Syddanmark netop har bevilget godt to mio. kr. til et projekt, som skal hjælpe de afskedigede medarbejdere til at komme i arbejde igen.

Pakken til de tidligere ansatte hos LM Wind Power A/S vil dels bestå af afklaringsforløb på en-to uger samt efter- og videreuddannelse i op til otte uger.

"De første medarbejdere fratræder her med udgangen af marts, og allerede tirsdag efter påske er vi klar med et afklaringsforløb for 48 ledige. Her kommer vi blandt andet til at snakke jobsøgning, opkvalificering og jobskifte," oplyser udviklingskonsulent Ingelise Bøhme fra Jobcenter Kolding.

Herefter vil de ledige blive tilbudt kurser inden for følgende brancher, hvor chancen for job ifølge statistikken er størst:

  • Bygge og anlæg
  • Jern og metal
  • Svejsning
  • Off shore
  • Service (rengøring, vaskeri, vikarvirksomhed, kantinedrift, call centre, vagtvirksomhed, vejhjælp, kurértjeneste, etc)

Det er ikke første gang, at lokale jobcentre laver en målrettet beskæftigelsesindsats for afskedigede medarbejdere fra fabrikken, der primært er kendt for sin produktion af vindmøllevinger. I 2010 blev 1650 ansatte afskediget, og her fik jobcentrene i Kolding, Vejen og Haderslev EU-støtte til et stort projekt, hvor målet var at opkvalificere de ledige og styrke deres muligheder for at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

"Denne gang har vi ikke nær så mange penge til rådighed, men vi kører videre med de erfaringer, vi høstede sidst," siger Ingelise Bøhme og fortsætter:

"Vores mangeårige erfaringer med folk fra LM er, at de er meget fleksible og meget arbejdsvillige. Men de har ofte brug for opkvalificering for at kunne få et job inden for en anden branche. Det er vores klare erfaring, at uddannelse betaler sig. Derfor håber vi, at rigtigt mange af de afskedigede medarbejdere tager imod vores tilbud."

Støtten fra Beskæftigelsesregion Syddanmark kommer fra en pulje til brug ved massefyringer, hvor mindst halvdelen af medarbejderne i en virksomhed med mindst 100 ansatte bliver afskediget.

Jobcentrene fra Kolding, Haderslev, Vejen, Fredericia, Tønder, Sønderborg, Billund, Vejle og Middelfart deltager i projektet.

Sådan er det gået tidligere ansatte fra LM Glasfiber

Tilbage i 2010 blev flere end 1650 medarbejdere afskediget fra LM Glasfiber. Heraf fandt 2/3 hurtigt arbejde igen, mens de resterende blev tilbudt opkvalificering betalt af midler fra EU. I løbet af de 15 måneder, som projektet varede, kom 405 personer igennem et afklaringsforløb, og 313 personer tog imod tilbud om efteruddannelse indenfor bl.a. gartneri, off-shore, transport, social og sundhed, lager-logistik, plast samt bygge og anlæg. En afsluttende evaluering af projektet viste, at 32 pct. af deltagerne fra afklaringsforløbet var kommet i arbejde.

Læs mere om projektet

Mest Læste

Annonce