BDO vinder Sjælland trods Atea-skandale

- BDO har sat et nyt hold med en ny daglig chefrevisor. De har præsenteret en god og gennemarbejdet revisionsplan. Samtidig har de den bedste pris, siger Jens Stenbæk (V) til Dr P4 Sjælland.

Region Sjælland indgår ny kontrakt med det revisionsfirma, der skarpt blev kritiseret for manglende kontrol i den såkaldte Atea-sag.
En sag, hvor ansatte i regionens it-afdeling modtog dyre udlandsrejser og hotelophold som betaling for at have givet ordrer til IT-leverandøren Atea.
Det blev afgjort torsdag aften på et stormfuldt møde i regionsrådet.

Når det lukkede møde blev så stormfuldt og langvarigt, så skyldes det, at en lang række politikere med regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) i spidsen tidligere i år udtalte, at de ikke havde tillid til BDO.
Derfor ville de ikke forlænge kontrakten med BDO, når den udløb til nytår 2016. Alligevel fortsætter samarbejdet nu.
- BDO har sat et nyt hold med en ny daglig chefrevisor. De har præsenteret en god og gennemarbejdet revisionsplan. Samtidig har de den bedste pris, siger Jens Stenbæk (V) til Dr P4 Sjælland.
Mistilliden blev udtalt, da IT-skandalen i Atea blev afsløret. Her viste det sig blandt andet, at BDO syv år i træk havde undladt at lave stikprøvekontroller i IT-afdelingen, og politiet har sigtet flere medarbejdere for at modtage bestikkelse af IT-firmaet Atea.
En ekstern revisionskontrol fra PriceWaterHouseCoopers (PWC) viste desuden, at medarbejderne i IT-afdelingen flere år i træk havde snydt regionsrådet, så det så ud som om, de havde brugt deres budgetter op, når året var slut.

BDO skal have i alt en million kroner årligt for at kontrollere, at regionens medarbejdere bruger de 18 milliarder fra skatteborgerne om året, nøjagtigt som regionsrådet har besluttet. Det er en halv million billigere end den nærmeste konkurrent.
Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten stemte imod at give opgaven til BDO, mens Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Radikale Venstre valgte det billigste bud.
- Vi var meget kritiske overfor den måde, de arbejdede på i Atea-sagen, så vi synes, det er ulogisk at pege på det samme revisionsfirma igen, siger socialdemokraternes gruppeformand i regionen, Anne Marie Knigge (S) til DR P4 Sjælland.

Emneord: BDO Public, BDO, Jens Stenbæk, Region Sjælland, Revision, OPS, Offentligt privat samarbejde, Offentlige udbud, 141116, OPS Avisen nr. 1
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1501 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

  • Overblik
  • Ingen betalingsmure
  • Videndeling
  • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også