Bedre socialhjælp sparer penge

Flere underretninger, flere tilflytterfamilier med sociale problemer og flere dyre anbringelser skaber lige nu panderynker hos politikerne i Kerteminde Kommune på Fyn - og et underskud på 3,3 millioner kroner i budgettet.

Men i stedet for at fyre socialrådgivere og skære ned på hjælpen til sårbare familier, har politikere og forvaltning besluttet at angribe problemerne ved at investere frem for at spare, skriver Fyens Stiftstidende.
Kommunen bruger 1,6 millioner kroner på at ansætte tre ekstra socialrådgivere og halvere antallet af sager fra 45-50 pr. medarbejder til maksimalt 25.
En metode, der er gode erfaringer med i Sverige, og som senest har sparet Herning Kommune for 4,4 millioner kroner over to år. Det er netop besluttet at udbrede metoden til hele kommunen. 
Nu skal Kerteminde Kommune så gøre Herning kunsten efter. 
- Erfaringerne viser, at hvis man sagsbehandler på en måde, så man kommer tættere på familierne, så har det også en effekt på bundlinjen. Kvalitet er lig med gode beslutninger, så man undgår fejlanbringelser eller fejlforanstaltninger, som må gå om, fortæller Inge Skov Madsen, chef for Børn- og Familie­afdelingen.
Dansk Socialrådgiver­forening jubler.
- Vi har i årevis råbt op om, at det her er det eneste rigtige at gøre. Kvalitet fornægter sig ikke, siger Anne Jørgensen, formand i Region Syd­danmark.
Da resultaterne blev offentliggjort tidligere på sommeren, opfordrede Thomas Adelskov (S), formand for socialudvalget i Kommunernes Landsforening, medlemmerne til at følge trop.
- Hvad der her og nu måske er en stor investering, kan hurtigt tjene sig hjem i form af færre anbringelser og mindre indgribende foranstaltninger senere i livet, sagde han.

Emneord: Sveriges-modellen, Socialkrisen, Besparelser på socialområdet, Socialrådgivere
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1500 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

  • Overblik
  • Ingen betalingsmure
  • Videndeling
  • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også