Bestikkelsessagen: Region Sjælland har købt IT til overpris

Ny rapport i den såkaldte Atea-sag afslører, at Region Sjælland i en række tilfælde har betalt overpris for en række IT-produkter. Det skriver sn.dk.

Ifølge rapporten, der har gennemgået 26 af regionens IT-indkøb, blev der i otte tilfælde - eller 31 procent - betalt en pris, der ifølge Rambøll ikke var »konkurrencedygtig«.

De nye oplysninger er interessante fordi de stemmer overens med politiets påstand i bestikkelsessagen mod Atea om, at regionens indkøb hos it-leverandører, blandt andet Atea A/S, ikke er gået helt efter bogen.

De nye oplysninger i rapporten er bemærkelsesværdige, mener Knut Gotfredsen, formand for organisationen Transparency International Danmark.

- Det betyder, at man har betalt for meget. Når man køber ind for så mange penge, så skal der være en ordentlig proces for det. Det er selvfølgelig meget, når 31 procent af indkøbene ser for dyre ud, siger han til sn.dk.

I alt 13 personer er sigtet for medvirken til bestikkelse i sagen, hvor medarbejdere angiveligt fik penge for at være med til at sikre, at Atea vandt de lukrative udbud om levering af computer- og it-udstyr til Region Sjælland. 

Emneord: Region Sjælland, It-skandaler, Bedrageri, Overpriser, Atea, Bestikkelse
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1499 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

  • Overblik
  • Ingen betalingsmure
  • Videndeling
  • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også