Borgmester dropper sine vederlag

Borgmester i Aalborg foreslår frivilligt at modregne bestyrelseshonorarer i det politiske vederlag.

AALBORG: Det skal være slut med, at borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) får ekstra vederlag for en række bestyrelsesposter som bl.a. formandsposten i Aalborg Havn A/S. Det skriver nordjyske.dk

På mandagens møde i magistraten var der opbakning til et forslag fra borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) selv om, at der nu sættes gang i et arbejde, så man i Aalborg Kommune kan følge Vederlagskommissionens anbefalinger, der bl.a. lyder på, at borgmesteren skulle modregnes, når de modtager honorarer ved siden af borgmestervederlaget.


Mens et flertal i Folketinget valgte at lytte til Vederlagskommissionens anbefalinger om at sætte borgmestres og rådmænds løn op med 30 procent i 2017, så ville man dengang ikke følge anbefalingen om, at borgmestrene skulle modregnes.

Debatten om borgmesterens løn begyndte dog med en opgørelse i Jyllands-Posten, der viste, at Thomas Kastrup-Larsen var landets bedst lønnede borgmester i kraft af posterne i bl.a. havn, Novi og KL.

- Den debat, der har været rejst, og der er flere, der har ytret sig meget tydeligt i forhold til det her, det kommer til at fjerne fokus fra det politiske arbejde, og så kommer det til at handle om løn, og det synes jeg er træls. Jeg synes, at det væsentlig er at udvikle politik for Aalborg Kommune, det er det, som jeg går op i. siger Thomas Kastrup-Larsen (S), til nordjyske.dk.

Hele historien hos Nordjyske

Emneord: Vederlagskommission, Vederlag, Borgmesterpost, Aalborg Komnune, Thomas Kastrup-Larsen, 250417
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1381 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige