Borgmester: Giv mine direktører mere i løn

- Jeg vil godt se, hvilken privat virksomhed der aflønner sin topdirektør på det niveau, som man gør i kommunerne, siger Koldings borgmester til DR Trekanten.

Det vil være helt rimeligt at give topdirektører i kommunerne mere i løn.

Det siger Koldings borgmester Jørn Pedersen. Han mener, at det er lige så vigtigt som at diskutere borgmesterens eller de andre politikeres lønninger.


Han finder det tankevækkende, at en kommunaldirektør ligger lavere i løn end en tilsvarende direktør i det private erhvervsliv.

- Det betyder jo, at private topdirektører aldrig ville søge en stilling i en kommune som direktør, fordi lønniveauet er for lavt, siger han til DR Trekanten.

Forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch siger, at kommunaldirektører er steget i løn i de senere år, ikke mindst i takt med at kommunerne er blevet større.

I gamle dage var kommunaldirektørerne tjenestemænd med sikkerhed i ansættelsen og lavere løn. Nu kan kommunaldirektørerne får sparket, men til gengæld forhandler de sig til en meget højere løn.


- Den afspejler den enkelte leders evne til at forhandle løn, når man bliver ansat i en topchefstilling, siger Roger Buch til DR Trekanten.

Koldings kommunaldirektør får 1,7 million kroner i løn. Med pension sniger lønnen sig op på 2,1 million kroner om året.

Den løn er ikke urimelig, mener Jørn Pedersen.

- Jeg vil godt se, hvilken privat virksomhed der aflønner sin topdirektør på det niveau, som man gør i kommunerne, siger han.

Emneord: Kolding Kommune, Kommunaldirektører, Højtlønnede, Jørn Pedersen, Roger Buch, Ledelsesavisen, Maj2016
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1500 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

 • Overblik
 • Ingen betalingsmure
 • Videndeling
 • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 05.05.16 H. Brink
  Det er ikke topchefer der skal have mere i løn, tværtimod

  De højestlønnede vil have mere på bekostning af de øvrige på arbejdsmarkedet. Langt de fleste topchefer i kommuner og regioner har tjenestemandsansættelse, hvilket betyder at de stort set går fri for fyringer. Skulle de blive fyret har de tre års løn og tjenestemandspension resten af livet. Kontraktansatte kommiøunaldirektører har jo på seneste vist at de har fået enorme ekstrabeløb. Selv når de fortsætter kontrakten.
  Det er vist ikke her at der skal gives mete i løn.
  Skal nogen have højere løn må det være folk der yder et hæderligt og ordentligt arbejde i det offentlige, tag og start med sygeplejerskerne. De har om nogen et kæmpe ansvar men en ringe løn. Og så er de troværdige og dygtige. Men der er naturligvis også andre faggrupper der knokler til lav løn.
  Nu har vi igen set at en ung politiker kan bevæge sig fra Christiansborg og til et topjob, nemlig Jonas Dahl. Desværre ser vi at unge mennesker tager et spring ind i politik og derefter hopper direkte videre til topjobs. Det er at forbigå de mange mennesker som er veluddannede og har bedre viden. Som politiker med en humanistisk baggrund, uanset hvor rar han måtte være, er da ikke det mest oplagte til en adm direktør stilling på et sygehus.
  Men måske håber man at han som embedsmand kan åbne porte til Christiansborg, men er vi så ikke detr at embedsmandsværk og politik blandes sammen, eller man ihvertfald ønsker det et eller andet sted.
  Tillykke til Jonas Dahl med topjobbet, og din løn vil nok blive 1,3-1,8 mio kr årligt.
  Det er sa ikke dårligt, det er der få der opnår.
  Start et andet sted med at lade lønningerne stige, og sæt det i forhold til tomer som man arbejder.
  Et topjob kræver jo ikke 90-120 timer om ugen, og så indbefatter de fleste topjobs ikke luv og død dagligt. Som sygepljerskers job gør.

 • 03.05.16 Sten
  Grsikhed...

  Det er griskhed af værste skuffe, mens alle andre må holde for med reformer, nedskæringer og forringelser.

  Jørn Pedersen har gjort sig uhyggelig upopulær med den uansvarlige udtalelse.

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også