"Omtrent en gang om ugen hører jeg fra af en eller anden kinesisk virksomhed, der kunne tænke sig at samarbejde med danske studerende, der har været af sted," fortæller Steffen Helledie, ansat ved den danske del af Sino-Danish Center.

Dansk-kinesisk universitet laver uddannelser i verdensklasse

Der er rift om danske studerende, der tager en uddannelse i Kina. Et nyt dansk-kinesisk universitet i Beijing - Sino-Danish Center - har uddannet 50 danske studerende siden sidste sommer. Det fortæller DR Østjylland.

En af de danskere, som har studeret i Kina, og som i dag er ansat på den danske del af Sino-Danish Center, er Steffen Helledie.

- Kina byder på mange udfordringer og muligheder for Danmark. For eksempel så lever ca. 700 millioner kinesere med forurenet drikkevand, og i Danmark er vi nogle af de bedste i verden til at håndtere den slags problemer. Så derfor har vi på vores universitet naturligvis en vand- og miljøuddannelse derude, siger han.

Han mener, at det netop er den slags kobling, som kendetegner universitetsarbejdet mellem Kina og Danmark.

- Vi kigger på, hvor vi forskningsmæssigt er rigtig gode i Danmark, og hvor kineserne har nogle styrker, som vi kan kombinere. På den måde skaber vi nogle uddannelser i verdensklasse, siger han.


Omkring 10-15 stykker af dem, der er blevet kandidater, har siden skaffet sig arbejde i Kina, fortæller lederen af den danske afdeling, Lauritz Holm-Nielsen fra Aarhus.

Han afviser, at Danmark dermed går glip af deres kompetencer.

- Det gør vi overhovedet ikke. Tværtimod så er værdien af kinesernes kendskab til studerende og lærere fra danske universiteter så værdifuld, at det slet ikke kan gøres op i penge, mener han.

Steffen Helledie oplever ofte, at universitetet bliver kontaktet af virksomheder fra Riget i Midten.

- Omtrent en gang om ugen hører jeg fra af en eller anden kinesisk virksomhed, der kunne tænke sig at samarbejde med danske studerende, der har været af sted. Det er nemlig meget vigtigt for de kinesiske firmaer at komme til Europa, og Danmark er et godt springbræt videre til resten af Europa, siger han.

Emneord: Uddannelsesområdet, Kina, Sino-Danish Centre for Education and Research
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1374 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.04.16 Ledelse
  Styringen af videregående uddannelser får et eftersyn

  Regeringen iværksætter et eftersyn, som skal se på, om uddannelsesinstitutionernes styringsmæssige rammer understøtter regeringens målsætninger om høj kvalitet og relevans i de videregående uddannelser.

 • 12.05.15 Politik
  Danmark skal lede EU-Kina-samarbejde om vand

  Danmark har været den drivende kraft i EU's vandsamarbejde med Kina. Efter ønske fra Kina og de øvrige europæiske lande skal Danmark også de næste tre år lede arbejdet.

 • 12.05.15 Politik
  Kineserne viser interesse for Cura Pleje

  Til efteråret viser Kina næststørste tv-netværk et program om Cura Pleje. Et tv-hold fra Shanghai har netop besøgt Cura Gruppen i både Allerød og Hillerød

 • 12.05.15 Velfærd
  Ny talepædagog-uddannelse på Sjælland

  For første gang er det nu muligt at læse en komplet pædagogisk diplomuddannelse i logopædi i Region Sjælland. Uddannelsen bruges primært til rekruttering af talepædagoger, men giver også andre jobmuligheder.

 • 06.01.15 Velfærd
  Praktik puffer skoletrætte unge videre

  Unge uden udsigt til at kunne tage en almindelig uddannelse får en hestesko ind i arbejds- og studielivet gennem et 2-årigt egu-forløb med stor vægt på praktik. En bevilling på 300.000 kroner skal bruges på tilskud til elevernes praktikløn.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige