Efter to år uden næstformand i S-gruppen: Dan Jørgensen rykkes frem

Posten som næstformand i Socialdemokratiets folketingsgruppe har stået ledig, siden Bjarne Corydon stoppede for omkring to år siden. Tesfaye bliver ny udlændinge- og integrationsordfører.

En minirokade i Socialdemokratiet betyder, at Mattias Tesfaye (S) overtager Dan Jørgensens (S) post som udlændinge- og integrationsordfører. 

Dan Jørgensen skal fremover være næstformand i partiets folketingsgruppe - en post, der har været ledig, siden tidligere S-finansminister Bjarne Corydon forlod folketingsgruppen 2015.

- Dan Jørgensen skal være en meget aktiv del af ledelsen i forhold til hele politikudviklingen og diskussionen med regeringen op til næste folketingsvalg, siger politisk ordfører Nicolai Wammen (S).


- Mattias Tesfaye er en meget stærk og klar stemme i udlændinge- og integrationsdebatten, og vi er utroligt glade for, at han vil påtage sig opgaven med at være Socialdemokratiets ordfører på området.

- Samlet set får vi både styrket den socialdemokratiske ledelse og får en rigtig dygtig mand på posten som udlændinge- og integrationsordfører.

Spørgsmål: Hvor central og vigtig er Dan Jørgenens nye post, når den ikke har været besat, siden Bjarne Corydon forlod Folketinget?

- Dan har gjort det rigtig flot og godt som udlændinge- og integrationsordfører, men vi har gerne villet styrke den samlede ledelse, som Dan jo i forvejen er en del af, så han kan koncentrere sine kræfter om politikudvikling og vores løbende diskussion med regeringen.

Spørgsmål: Men hvordan kan det være en forfremmelse at få en post, som det ikke har været nødvendigt at besætte i to år?

- Det er en forfremmelse at blive næstformand for den socialdemokratiske folketingsgruppe. Det er også et klart signal om, at der er stor tillid til Dan Jørgensen, siger Nicolai Wammen.

- Han kommer til at spille en endnu mere central rolle i ledelsen, så det er en klar forfremmelse. 

Mattias Tesfaye sidder i forvejen i Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg og er derudover ordfører for erhvervsuddannelser og social dumping.

/ritzau/

Emneord: Mattias Tesfaye, Dan Jørgensen, Næstformand, Socialdemokraterne, 061217
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6186

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige