Efter massiv kritik: København vil rydde op i børnesager

Manglende bisidder, dårlig dokumentation og overskredne tidsfrister for sagsbehandling i sager om anbringelser af udsatte børn og unge. Københavns Kommune får massiv kritik, skriver DR København.

Det er nogle af de fejl, Københavns Kommune har begået i sager om anbringelser af børn, viser kommunens egen gennemgang af en række sager. Det skriver DR P4 København.
Gennemgangen kommer efter, at både Statsrevisorerne og Socialstyrelsen har konstateret, at det står sløjt til med sagsbehandlingen i børnesager i mange af landets kommuner.

Lars og Laura sagen

Et søskendepar blev tvangsanbragt under kaotiske forhold. Læs historierne i Lars og Laura sagen her.

I Københavns Kommune vil man nu sætte en handleplan i værk for at rette op på fejlene i sagsbehandlingen, fortæller Københavns socialborgmester Jesper Christensen (S) til DR P4 København.
- En række stikprøver viser, at vores dokumentation i børnesagerne ikke er god nok, og den slags skal være i orden, så barnet får den rigtige hjælp, siger han til DR P4 København.

Børns Vilkår er glade for initiativet
Kommunen vil samtidig gennemgå en række sager for at sikre sig, at den mangelfulde eller forkerte sagsbehandling hverken er gået ud over familier eller børn.
Københavns handleplan glæder direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl.
- København er det første initiativ, jeg har hørt om, og jeg vil blive utroligt glad, hvis andre steder følger Københavns eksempel. Vi vil så se på, om det man gør er tilstrækkeligt og nok, siger han til DR P4 København.

 

Emneord: Tvangsfjernelser, Københavns Kommune, Jesper Christensen, Sagsbehandling, Statsrevisorerne, Socialstyrelsen, Anbringelser
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1377 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige