Efter udflytning af arbejdspladser oplever borgerne mere ventetid

- Det er aldrig rart, at nogen bliver ramt på grund af de valg, man træffer. Vi har fra starten haft den opfattelse, at vi ikke kunne undgå produktivitetstab i en given periode. Jeg håber at perioden bliver kort, men det er en prioritering, vi har lavet, og en prioritering, vi står ved«, siger Venstres finansordfører Jacob Jensen til Politiken.

For tusindvis af borgere kan sagsbehandlingstiden hos en række myndigheder blive endnu længere i fremtiden, skriver Politiken. Trods ambitioner om at nedbringe ventetiden viser nye tal fra styrelsen Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, at det i dag tager i gennemsnit 27 måneder. Så sent som i 2014 var tallet nede på 19 måneder.

Udflytning af statslige arbejdspladser

Vi har samlet alle historier om udflytningsplanerne.

Læs meget mere her

En af forklaringerne er, at regeringen sidste år besluttede at flytte mange centrale myndigheder til provinsen som led i udflytningen af 3.900 statslige arbejdspladser, skriver Politiken. 

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, Ankestyrelsen og NaturErhvervstyrelsen er blandt de centrale styrelser, som skal flyttes til forskellige steder i landet. I de tre styrelser er processen i fuld gang, og alle tre styrelser er i dag ramt af længere sagsbehandling, end de var for et år siden. De tre styrelser oplyser, at det er uvist, om den længere sagsbehandlingstid direkte skyldes udflytningen af arbejdspladser. Men regeringens flytteplan vil få konsekvenser i en periode, siger de. 

»For at imødegå risikoen for, at udflytningen giver længere sagsbehandlingstider, ansætter vi løbende nye sagsbehandlere. Vi kan dog ikke helt udelukke en stigning i sagsbehandlingstiden i en overgangsfase«, siger afdelingschef i Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings ledelsessekretariat, Anne Therese Schultz-Petersen, til Politiken.

Siden regeringen i oktober annoncerede beslutningen om at flytte de statslige arbejdspladser til provinsen, har mindst 812 embedsmænd i staten opsagt deres stilling. Det viser en rundringning, Politiken har foretaget til 42 af i alt 49 myndigheder, der er berørt af det, regeringen selv har kaldt danmarkshistoriens største udflytning af statslige arbejdspladser.

I Ankestyrelsen, som behandler klager over de afgørelser som eksempelvis Arbejdsmarkedets Erhvervssikring træffer, har 41 ansatte sagt op. Også her er sagsbehandlingstiderne forværret. Nye tal fra juni viser, at det gennemsnitligt tager 4,8 måneder, før en arbejdsskadesag er færdigbehandlet. I oktober sidste år var det tal nede på 3,6 måneder. 

NaturErhvervstyrelsen har foreløbigt sagt farvel til 79 medarbejdere, og som konsekvens af udflytningen forventer styrelsen længere sagsbehandlingstider for de landmænd, der har brug for økonomisk hjælp til at drive økologisk landbrug.

Venstres finansordfører Jacob Jensen erkender, at udflytningen af statslige arbejdspladser rammer en række borgere. 

»Det er aldrig rart, at nogen bliver ramt på grund af de valg, man træffer. Vi har fra starten haft den opfattelse, at vi ikke kunne undgå produktivitetstab i en given periode. Jeg håber at perioden bliver kort, men det er en prioritering, vi har lavet, og en prioritering, vi står ved«, siger han til Politiken.

 

Emneord: Udflytning af arbejdspladser, Jacob Jensen, Ventetider, Uge 32
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1418 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Vil du vide mere?

Udfyld formular, så sætter vi dig i kontakt

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 31.08.17 Politik
  Landdistrikter undrer sig over få penge til udflytning

  Det vækker forundring hos Landdistrikternes Fællesråd, at regeringen i sit finanslovsforslag kun afsætter 150 millioner kroner til udflytningen af statslige arbejdspladser.

 • 11.11.16 Infrastruktur
  Udflytning: Halvdelen af medarbejderne er nye

  Halvdelen af de tidligere medarbejderne er væk, når Det Frie Forskningsråd i dag åbner sit sekretariat i Odense. Rådets nye adresse er en del af Regeringens udflytningsplan.

 • 25.10.16 Infrastruktur
  1126 statslige job flyttet ud af hovedstaden på et år

  Det er nu ét år siden, at regeringen fremlagde sin plan for bedre balance i placeringen af statslige arbejdspladser overalt i Danmark. Status er, at 1126 ud af de planlagte 3900 statslige job i dag er flyttet ud af hovedstaden. Både tidsplan og økonomien holder sig indenfor planen, skriver Erhvervs- og Vækstministeriet. Faktaark om status her.

 • 11.08.16 Velfærd
  Sådan vil Tønder hjælpe udsatte børn og unge

  Efter alvorlige børnesager har Tønder Kommune nu lavet en udviklingsplan, der forpligter kommunen til at forbedre sagsbehandlingen markant. Læs her, hvad Tønder Kommune åbent forpligter sig til og hent udviklingsplanen.

 • 31.05.16 Ledelse
  Samlet forsinkelse på over 10 år: Roskilde klager over styrelse

  626 uger. Så længe har Arbejdsskadestyrelsen foreløbig overskredet sagsbehandlingstiden for femten borgere i Roskilde Kommune. Det koster millioner og usikkerhed hos borgerne, og nu vil kommunen ikke finde sig i det længere. Ifølge kommunen er det en generel problemstilling over hele landet.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige