Embedslæge: Patienter i fare på privat plejehjem

Et privat plejehjem i Ebeltoft får en sønderlemmende kritik af embedslægen. Det er fjerde år i træk, plejehjemmet Søhusparken får kritik af embedslægen.

Syddjurs Kommune overdrog i 2012 Søhusparken til virksomheden Forenede Care, og lige siden har den været en sort plet på embedslægernes landkort.

Efter det seneste besøg i marts konkluderer embedslægen, at der er alvorlige fejl og mangler, som indebærer risiko for patientsikkerheden.

Embedslægen opregner på 6 sider eksempler på, at personalet ikke har styr på medicinen eller på hvilken behandling, beboerne er i gang med.

Og den handlingsplan, som Forenede Care lavede efter det forrige - lige så kritiske besøg - sidste sommer, har ikke virket, konstaterer embedslægen.


- Det er jeg rigtig ked af. Der ikke andet end at sige stort undskyld og se at få gjort noget ved tingene, siger direktøren for Forenede Care, Thomas Nistrup, til DR Østjylland.

Han mener, der er brug for bedre ledelse, og derfor har Søhusparken fået ny leder og en ny kvalitetssygeplejerske, og så håber han, at næste besøg af embedslægen til juni bliver positivt.

-Vi har lavet en handleplan, så embedslægen og Syddjurs Kommune kan se, hvad vi iværksætter for at nå i mål med de ting, som embedslægen ikke er tilfreds med, siger direktøren. 

Kritikken kan blive dyr for Forenende Care.

Inden sommerferien skal politikerne i Syddjurs Kommune nemlig afgøre, om man skal droppe virksomheden og selv overtage driften.

Syddjurs-politikerne har allerede bestilt et konsulentfirma til at vurdere sagen og rapporten bliver afleveret i løbet af få uger.

Emneord: Plejehjem, Plejecenter, Sydjurs Kommune, Søhusparken, Offentlig ledelse, Dårlig ledelse, Dokumentation, Ældreomsorg, Omsorgssvigt
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6258

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Vil du vide mere?

Udfyld formular, så sætter vi dig i kontakt

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige