Evaluering af myndighedernes indsats under terrorangrebet

Rigspolitiet har afleveret myndighedernes evaluering af indsatsen i forbindelse med terrorangrebet i København. Evalueringen viser, at myndighederne var velforberedte, velorganiserede og klar til hurtigt at organisere beredskabet. Evalueringen peger samtidig på ti læringspunkter, der vil få betydning for det fremtidige beredskab.

Da København blev ramt af et tragisk terrorangreb den 14. og 15. februar, hvor to civile blev dræbt og seks politibetjente såret, blev politiets beredskab for alvor sat på prøve. Rigspolitiet besluttede efterfølgende at iværksætte en grundig evaluering af myndighedernes indsats og håndtering af forløbet. Arbejdet er nu afsluttet, og resultatet er en omfattende evaluering på cirka 140 sider.

I evalueringen giver de involverede myndigheder en detaljeret beskrivelse af hændelsesforløbet forud for og under terrorangrebet. Evalueringen viser, at politiet og PET grundlæggende var forberedt på, at Danmark kunne blive udsat for et terrorangreb, og at myndighederne gennem de senere år har styrket den operative parathed.

Politiet var til stede ved de konkrete mål, ingen af stederne kom gerningsmanden ind i lokalerne, og gerningsmanden blev lokaliseret og stoppet i løbet af cirka et halvt døgn.

Myndighederne peger i evalueringen på ti læringspunkter, som danner grundlag for nye tiltag og fremadrettede tilpasninger af beredskabet. Politiet skal være rustet til at imødegå det nye komplekse trusselsbillede, som denne type terrorangreb er udtryk for. De bevogtningskoncepter, som politiet benytter i forbindelse med særligt sårbare og udsatte mål, vil nu blive genovervejet i lyset af angrebet.

Læs evaluering af myndighedsindsatsen forud for og i forbindelse med terrorhændelserne.

 
Emneord: Terror mod Danmark, Terrorister, Justitsminster, Justitsministeriet
Justitsministeriet på DenOffentlige.dk Justitsministeriet 
Aktivitet: Artikler: 79 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Vil du vide mere?

Udfyld formular, så sætter vi dig i kontakt

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige