Facebook lukker omstridt dansk debatgruppe

Verdens største sociale medie, Facebook, skrider nu aktivt ind i debatten efter brandattentatet mod Islamisk Trossamfunds lokaler i søndags i København.

Tirsdag valgte Facebook at lukke en omstridt, dansk debatgruppe under navnet 'Nej til moskeer - oprigtig', hvor kommentarerne efter attentatet flød over, skriver tv2.dk.

- Et brandattentat mod en moske er en afskyelig forbrydelse, og forherligelsen af den hører ikke hjemme på Facebook, siger Facebooks direktør for Public Policy i Nord- og Østeuropa samt Rusland, Thomas Myrup Kristensen, til TV 2.

I timerne efter attentatet gik flere brugere på debatgruppen til tasterne med kommentarer som "I må godt få 10 liter benzin af mig", "Godt, respekt - brænd kamel lortet af" og "Klasse ! Ærgerligt det ikke brændte ned !".

- Når man ser sådan noget på Facebook, skal man anmelde det til os, så vi kan vurdere det. I denne situation krænkede gruppen vores fællesskabsregler, og derfor har vi fjernet gruppen, siger Thomas Myrup til TV 2.

Nordjyllands Politi sigtede tidligere i dag en mand for - i den nu slettede Facebook-gruppe - at opfordre til brandstiftelse. Samtidig har Lars Aslan Rasmussen, der er politisk ordfører for Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation, valgt at politianmelde personerne bag den nu lukkede debatgruppe.

Facebook opfordrer alle, der oplever krænkende indhold på det sociale medie, til at udfordre afsenderen.

- Det er vigtigt, at man husker at sige fra over for indhold, som støder en, så afsenderen bliver opmærksom på det, siger Thomas Myrup Kristensen.

I alt 3,4 millioner danskere har i dag en Facebook-konto. På verdensplan har det sociale medie knap 1,5 milliarder brugere.

Emneord: Facebook, Debat
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1377 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.01.17 Infrastruktur
  Facebook etablerer datacenter i Odense

  Virksomheden bag verdens største sociale netværk, Facebook, har besluttet at anlægge et ca. 56.500 m2 stort datacenter i Tietgenbyen ved Odense. Det samlede projekt omfatter blandt andet 2 datahaller, som hver bliver mere end 25.000 m2 samt 6.500 m2 administrationsbygning.

 • 14.08.14 Velfærd
  Mød Køges skoletandlæger på Facebook

  Nu er Køge Kommunes tandpleje kommet på Facebook og giver gode råd om tandsundhed på www.facebook.com/EnTandBedre

 • 06.01.14 Infrastruktur
  Nu går Lolland Kommune på Facebook

  Fra 6. januar får Lollands borgere en ny mulighed for at følge med i kommunens arbejde. Den dag lancerer kommunen nemlig sin egen facebookside.

 • 06.11.13 Velfærd
  Fælleselevråd skudt i gang med livlig debat

  Der var ikke stille i mange sekunder ad gangen på det første møde i Fælleselevrådet for folkeskolerne i Lolland Kommune. Kommunen har ikke tidligere haft et fælleselevråd på tværs af skolerne, og elevrådsrepræsentanterne glæder sig derfor til at starte det op og til arbejdet med at sikre gode vilkår for alle elever.

 • 11.09.13
  Følg kommunalvalget på facebook

  Valget i Greve har fået sin egen facebook-profil. Her laver unge fra den lokale produktionsskole film om at stemme for første gang. Og her får borgerne i Greve besked om konkurrencer og aktiviteter op til valget den 19. november.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige