Fagforeninger vil starte folkebevægelse mod omprioriteringsbidraget

14 fagforeninger starter en landsdækkende aktion mod det, de kalder ”omprioriteringstyveriet”, skriver DR P4 København.

Stormøder, aktioner, debatmøder og internt og eksternt pres på politikere på alle politiske niveauer. Det er nogle af de initiativer, 14 fagforeninger den kommende tid sætter i gang landet over. Formålet er at skrive omprioriteringsbidraget ud af KL’s næste økonomiaftale med staten.

Initiativet har fået navnet Velfærdsalliance.dk (siden er ikke lanceret endnu, red).


- Danskerne skal mobiliseres og protesterer i hver eneste kommune. Udover de faglige organisationer vil vi inddrage elever, studenterorganisationer, Ældresagen, pårørende, forældreorganisationer; alle der har en aktie i velfærdssamfundet, siger Jan Hoby, næstformand i LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger, til DR P4 København.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) opfordrede torsdag til kommunalt oprør mod regeringens omprioriteringsbidrag. Det budskab slutter de 14 fagforeninger fra hovedstadsområdet op om. De mener, at omprioriteringsbidraget er en ”sønderbombning” af velfærden.

De forskellige initiativer er derfor målrettet kommunerne i håb om, at borgmestre og kommunalpolitikere på KL’s topmøde i marts beslutter, at KL ikke skal acceptere et omprioriteringsbidrag i den næste kommunale økonomiaftale.

- Kommunerne skal igennem store, massive besparelser, der har konsekvenser for velfærden. Vores kollegaer i alle fagforbundene skal enten løbe hurtigere eller være mere robuste på arbejdspladserne, og det holder ikke, siger Vibeke Westh, kredsformand for Dansk Sygeplejeråd Hovedstaden, til DR P4 København.

De 14 fagforeninger tæller udover LFS og Dansk Sygeplejeråd Hovedstaden bl.a. BUPL-Hovedstaden, Dansk Socialrådgiverforening Storkøbenhavn, FOA SOSU, Københavns Lærerforening og Uddannelsesforbundet København.

 

 

 

Emneord: Omprioriteringsbidrag, Folkebevægelse, Protestbevægelse, Fagforeninger, FOA, KL, Frank Jensen, Offentlige besparelser
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1501 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

  • Overblik
  • Ingen betalingsmure
  • Videndeling
  • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også