Femern-entreprenører skærer milliarder af tilbud

Længere anlægsperiode og tekniske justeringer har baberet milliarder af anlægssummen, skriver Licitationen.

De prækvalificerede entreprenørkonsortier har skåret flere milliarder af deres tilbud på Femern-forbindelsen, siden de afgav tilbud første gang i december sidste år, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Det har transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) onsdag efter Licitationen - Byggeriets Dagblads oplysninger kunnet fortælle partierne, der udgør forligskredsen om Femern-projektet.

Entreprenørkonsortiernes bud på de fire store tunnel- og anlægskontrakter var oprindelig ni mia. kroner eller 20 procent over det skønnede.

”Når det har været muligt at reducere priserne, hænger det sammen med flere forhold. Vigtigst er længere anlægsperiode, som betyder færre omkostninger til produktionsanlæg og samtidig også mindre risiko, blandt andet for dagbøder. Desuden har nogle tekniske tiltag gjort byggeprocessen mindre kompliceret”, siger direktør Lars Carlsen fra Per Aarsleff A/S, der er eneste danske entreprenørvirksomhed, som indgår i et af de store deltagende konsortier.

Han ønsker dog ikke at gå i nærmere detaljer.

Emneord: OPS, Offentligt privat samarbejde, Udbud, Femern-forbindelse
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1377 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige