Hotel Vadehavet danner rammen om ferie for 50 udviklingshæmmede borgere. Foto: Hotel Vadehavet

Fik 90.000 fra satspulje: 50 udviklingshæmmede er nu på ferie

Rømø danner rammen om sommerferieoplevelser for 50 udviklingshæmmede borgere i denne uge. Formålet er at iværksætte, udbrede og afprøve nye initiativer rettet mod samvær og aktivering.

Således lyder pressemeddelelsen fra Tønder Kommune:


I denne uge sender Tønder Kommune 50 udviklingshæmmede borgere på sommerferieoplevelser på Rømø, hvor de indlogerer sig på Hotel Vadehavet. Hele hotellet er udlejet til formålet.

De 50 udviklingshæmmede feriegæster bliver ledsaget af personale, pårørende og frivillige.

Der er i løbet af ugen tilrettelagt en lang række spændende aktiviteter, heriblandt sang, musik, strandture, hestevognskørsel, sejlture, airtrack, virtuel spil og meget mere.

Når sulten skal stilles ovenpå de mange aktiviteter, sker det også på spændende vis. Tirsdag den 11. august kreeres maden således af trænings- og ernæringsekspert Diana Jordt, der tilbereder maden sammen med de udviklingshæmmede borgere. Råvarerne vil udelukkende være vadehavsprodukter og lokale råvarer.

Onsdag den 12. august grilles helstegt lam fra Kjeld Pedersen i Højer med salat fra Marsk Pølser og nye kartofler fra lokal landmand, mens torsdagens menu består af grillpølser med mere.

De øvrige dage tilberedes maden af de ansatte sammen med Diana Jordt og de udviklingshæmmede borgere, og der vil være friskbagt brød hver dag.

Sommerferieoplevelser med støtte

Bag initiativet står Tønder Kommune, som har søgt og fået bevilget 90.000,- fra satspuljemidler til sommerferieoplevelser for udviklingshæmmede. Midlerne er afsat på Finansloven til at fremme "nye veje til aktiviteter og ledsagelse for personer med handicap".

Formået er, at iværksætte, udbrede og afprøve nye initiativer rettet mod samvær og aktivering for mennesker med handicap. Det skal styrke målgruppens muligheder for at have aktive, selvstændige liv og deres muligheder for inklusion i samfundet.

Herudover er det også et led i Tønder Kommunes projekt om "Lighed i Sundhed", hvor kommunen tilbyder den svageste gruppe nogle muligheder, som er svært at realisere i hverdagen.

Sommerferieoplevelserne vil blive fulgt op af flere initiativer for målgruppen, hvor kommunen på tværs af botilbuddene vil arrangere ture til forskellige udflugtsmål såsom Legoland, Tivoli Friheden m.fl.

Emneord: Udviklingshæmmede, Tønder Kommune, Ferie, Støtte til handicappede, Satspuljer, Hotel Vadehavet
Den Offentlige på DenOffentlige.dk Du er DenOffentlige!...
Aktivitet: Artikler: 183 | Events: 4

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 16.11.17 Ledelse
  Innovationsminister iværksætter kulegravning af bureaukrati

  I 12 kommuner er der nu igangsat kulegravninger af bl.a. regler og dokumentationskrav på dagtilbuds- og ældreområdet. Kulegravningerne skal være med til at give medarbejderne mere tid til kerneopgaverne, siger ministre. Hent kommissorier her.

 • 02.10.17 Infrastruktur
  Disse 17 campingpladser er snart til salg

  Staten skal koncentrere sig om at løfte sine kerneopgaver og overlade ejerskabet af sine campingpladser til andre. Derfor er der netop sendt et lovforslag i høring, der skal gøre det muligt at sælge de statsligt ejede arealer med campingpladser.

 • 02.06.17 Velfærd
  Så er Serviceloven moderniseret

  Folketinget har vedtaget ændringer i serviceloven og børne- og socialminister Mai Mercado er godt tilfreds med resultatet.

 • 08.11.16 Velfærd
  Satspulje: Forsøg med medicinsk cannabis får penge

  Patienter med eksempelvis kræft, multipel sclerose eller rygmarvsskade kan fra 2018 få lægeordineret medicinsk cannabis. Det ligger fast, efter at satspuljepartierne er blevet enige om en ny forsøgsordning.

 • 08.11.16 Politik
  Satspulje: 770 mio. til sundhed og ældre

  Regeringen og satspuljepartierne har indgået en satspuljeaftale til ca. 770 mio. kr. på sundheds- og ældreområdet. Med aftalen styrkes indsatserne over for blandt andre børn i sårbare familier, kræftpatienter, mennesker med psykiske lidelser og svage ældre.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige