Flere kvinder på Slotsholmens chefgange

På kvindernes kampdag viser en ny undersøgelse, at kvinderne marcherer ind på ministeriernes chefkontorer. Således er hver tredje chefstilling i departementerne nu besat af en kvinde, skriver netavisen Altinget.

Det er fagforeningen Djøf, som har undersøgt andelen af kvinder i akademiske job i centraladministrationen. Undersøgelsen viser, at 33 procent af alle chefstillinger i departementerne besiddes af kvinder, hvilket er et fremskridt fra 2001, hvor tallet var på 26 procent.

Djøf glæder sig over udviklingen, men er ikke overrasket.


”Set i lyset af, at kvinderne jo i stor stil får gode uddannelser og i stort antal også får jobs i centraladministrationen, er det ikke så overraskende, at kvinders andel af chefstillingerne stiger,” siger Edith Jakobsen, der arbejdspolitisk chef i Djøf, til Altinget.

Undersøgelsen viser, at der stor forskel på ligestillingen i de forskellige ministerier. Således er der flere kvindelige chefer på social- og sundhedsområdet, mens der kun er 13 procents kvindelige chefer i Finansministeriet.

Den forskel ærgrer Kvinfos direktør, Nina Groes.
”Det viser i virkeligheden et meget stereotype billede af, at sundhed, børn og hjemmet er noget, som kvinder tager sig af, mens økonomi og statens centrale anliggender er noget mænd tager sig af,” siger hun til Altinget.

Ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V), glæder sig over, at de kvindelige akademikere er stærkt repræsenteret i staten.
“Når vi ser på departementscheferne, har der aldrig været så mange kvinder, som der er nu. For mig at se handler det ikke om, at der alle steder nødvendigvis skal være en 50/50-fordeling. Det handler om sund fornuft og om at få alle talenter i spil,” siger ministeren i en skriftlig kommentar til Altinget.

Emneord: Kvinder i ledelse, Ligestillling, Undersøgelser
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1500 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

  • Overblik
  • Ingen betalingsmure
  • Videndeling
  • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også