"Private leverandører vil gerne måles og vurderes på den kvalitet, de leverer, så udlicitering ikke bare blive et spørgsmål om at spare – men et spørgsmål om at få den bedste mulige pleje af vores ældre," siger Mette Rose Skaksen. Foto: DI.

Flere vælger privat pleje

Flere og flere borgere vælger at få deres hjemmehjælp leveret af en privat leverandør, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Branchen vil helst måles på kvalitet frem for pris, påpeger DI.

38 pct. af plejekrævende danske borgere får deres hjemmehjælp fra private leverandører. Det viser en særkørsel fra Danmarks Statistik foretaget for DI i juni i år. 

Plejen omfatter både personlig pleje og rengøring, og det er en stort set støt stigning siden 2008, hvor 26 pct. af plejen blev leveret af private. 

- Det er borgerne selv, der i vid udstrækning har valgt privat pleje frem for den offentlige, for det kræver et aktivt tilvalg for hjemmehjælpsmodtagerne at få en privat leverandør, da stort set alle kommuners udgangspunkt er, at hjemmehjælpsmodtagerne ellers får kommunen som leverandør. Og Socialministeriets seneste tilfredshedsundersøgelse blandt brugerne viser klart, at de private leverandører er fuldt på højde med de offentlige, siger branchedirektør Mette Rose Skaksen, DI Service. 

Branchen vil måles på kvalitet

Opgørelsen fra Socialministeriet viser, at borgere med privat leveret hjemmehjælp er nogenlunde lige så tilfredse som borgere med kommunalt leveret hjemmehjælp. Lidt flere er ”meget tilfredse” med privat pleje, mens lidt færre kun er ”tilfredse”. 

- Private leverandører vil gerne måles og vurderes på den kvalitet, de leverer, så udlicitering ikke bare blive et spørgsmål om at spare – men et spørgsmål om at få den bedste mulige pleje af vores ældre, siger Mette Rose Skaksen. 
Hun påpeger samtidig, at øget konkurrence – både i forholdet mellem offentlige og private leverandører og mellem alle de private leverandører – bidrager til at skabe bedre pleje. 

- Mere konkurrence giver altså borgerne den højeste kvalitet, og samtidig sikrer kommunerne sig den bedst mulige løsning af velfærdsopgaverne, siger Mette Rose Skaksen.

Emneord: DI, Dansk Industri, Mette Rose Skaksen, OPS, Offentligt privat samarbejde, Hjemmehjælp, Ældrepleje, Danmarks Statistik

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også