Flyvende forbindelser styrker Greater Copenhagen

Det gør en kæmpe forskel, at det er let at komme til og fra Københavns Lufthavn med kollektiv trafik. Både når det handler om at lette hverdagen for regionens indbyggere, styrke erhvervslivet og tiltrække turister.

Det gør en kæmpe forskel, at det er let at komme til og fra Københavns Lufthavn med kollektiv trafik. Både når det handler om at lette hverdagen for regionens indbyggere, styrke erhvervslivet og tiltrække turister. I en ny analyse fra Region Hovedstaden svarer 7 ud af 10 borgere således også, at de lægger vægt på en god og sammenhængende offentlig transport til og fra lufthavnen. Derfor skal vi fortsætte arbejdet med at forbedre tilgængeligheden med offentlig transport til og fra lufthavnen.

Læs mere fra Region Hovedstaden

Du kan læse flere historier fra og om Region Hovedstaden på temasiden her

Sommerens rejselyst skabte travlhed i Københavns Lufthavn, og uanset, hvordan det danske sommervejr arter sig, bliver der ikke mindre at se til ved bagagebåndene i fremtiden. Vi rejser oftere ud, og Danmark er et attraktivt rejsemål for turister fra hele verden. Dertil kommer et stigende antal forretningsrejsende. Københavns Lufthavn er i gang med at udbygge til at kunne håndtere og servicere 40 mio. passagerer om året.

Jo mere tilgængelig verden er for danske virksomheder, og jo flere flyruter, turister og forretningsfolk, der kan tiltrækkes, jo mere vækst og jo flere arbejdspladser skaber det i hele landet. Beregninger fra Oxford Research viser, at den øgede tilgængelighed til verden, som en udbygning af Københavns Lufthavn til 40 mio. passagerer vil medføre, vil resultere i 84.000 arbejdspladser - heraf mere end halvdelen i hovedstadsområdet. Det betyder arbejde til helt almindelige mennesker, når der bliver brug for flere til fx at vedligeholde materiale, håndtere baggage og yde service.

Lufthavnen er en dynamo for vækst, beskæftigelse og international konkurrenceevne, og den giver Greater Copenhagen luft under vingerne i den benhårde konkurrence med andre nordeuropæiske metropolzoner som Amsterdam, Berlin og Stockholm.

Derfor arbejder vi i Greater Copenhagen for at styrke lufthavnen og dens fortsatte vækst og udvikling – bl.a. ved at forbedre tilgængeligheden til lufthavnen. En sammenhængende region, som borgere, besøgende og virksomheder nemt kan komme rundt i, er attraktiv og har stor international gennemslagskraft. Derfor står en kollektiv transport, der hænger sammen på tværs af geografiske grænser, trafikselskaber og transportformer, højt på dagsordenen i Greater Copenhagen-samarbejdet.

Sæt en dagsorden - bliv redaktør for dit eget indhold

DenOffentlige er fremtidens medie for videndeling og konstruktiv kommunikation. Du og din organisation kan blive redaktør for jeres eget indhold på DenOffentlige ligesom flere og flere andre allerede er. Kontakt os for at høre mere.

Du kan læse endnu mere her.

Bl.a. skal stationen i lufthavnen udvides, så der bliver plads til flere tog fra Sverige, Norge, Tyskland og fra resten af Danmark. Svenske planer om højhastighedstog vil også forbedre endnu flere svenskeres og nordmænds muligheder for at flyve via Københavns Lufthavn.

Vi ved, at gode transportmuligheder gør en forskel. I en ny analyse svarer 7 ud af 10 borgere i hovedstadsregionen, at de lægger vægt på god og sammenhængende offentlig transport til lufthavnen. I forvejen tager mere end 60 % af de rejsende fra begge sider af Øresund med metro, bus og tog til og fra lufthavnen. I international målestok er det en meget høj andel, og den skal vi fastholde og også meget gerne forøge.

Uanset, om man skal på familieferie, forlænget weekend eller forretningsrejse, skal det være nemt og hurtigt at komme til og fra lufthavnen med brugervenlige, kollektive trafikforbindelser, der knytter Greater Copenhagen, Jylland og Fyn, Sverige og Nordtyskland sammen og sikrer lufthavnens position som Danmarks hoveddør til verden.

Emneord: Hovedstadsavisen, Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, Kollektiv trafik, Københavns Lufthavn
Region Hovedstaden på DenOffentlige.dk Region Hovedstaden står for behandling, uddannelse og forskning inden for borgernes sundhedsvæsen, og sammen med andre udvikler vi hovedstadsregionen, hvor Region Hovedstaden har særlige opgaver ...
Aktivitet: Artikler: 155 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

  • Overblik
  • Ingen betalingsmure
  • Videndeling
  • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også