Folkemødet kostede Aarhus Kommune over 456.000 kroner

Under overskriften ‘Rethink’ satte Aarhus Kommune i juni alle sejl ind på en hovedrolle ved Folkemødet på Bornholm. 42 personer fra kommunen rejste til solskinsøen, og den endelige regning lød på 456.318 kroner, viser en aktindsigt til metroxpress.

Målet med satsningen var blandt andet at sætte fokus på udvidelsen af E45, og samtidig stod kommunen for fire events – deriblandt en ‘femretters debatmenu’, der løb op i 50.000 kroner.


Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og de fem rådmænd førte delegationen an, men også mere end 30 deltagere fra embedsværket tog turen. Det vækker harme hos Liberal Alliances Lars B. Mathiesen.

»Folkemødet er Roskilde Festival for politikere, og deltagelsen er ikke pengene værd. Jeg forstår ikke, hvorfor vi skal have 42 mand af sted. Det ville give mening at sende borgmesteren og en kommunal direktør, men det her er ren spild,« siger byrådsmedlemmet, der selv takkede nej til turen.

På trods af den store udskrivning var Folkemødet ikke nogen udpræget succes. I hvert fald ikke for rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse (SFB) Thomas Medom (SF).

»Jeg synes ikke, vi har fået nok ud af det. Det kræver så mange ressourcer at trænge igennem på Folkemødet, og for min afdeling var det for meget tid at bruge for de mest travle personer,« siger han til metroxpress og tilføjer, at SFB næste år dropper Folkemødet.

Det er ikke besluttet, om kommunen gentager satsningen på Folkemødet i 2016.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Jacob Bundsgaard, der i øjeblikket opholder sig i New York.

 

 

 

Emneord: Folkemødet 2015, Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, Kommunikationsstrategi, Markedsføring, Reklame
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1418 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Vil du vide mere?

Udfyld formular, så sætter vi dig i kontakt

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.06.17 Politik
  Tolv danske kommuner i Global Parliament of Mayors

  12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus indtræder som de første danske borgmestre i Global Parliament of Mayors - en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over.

 • 08.05.17 Velfærd
  Aarhus største plejehjemsfirma går konkurs

  Aarhus Kommune gør alt for at hjælpe berørte borgere, efter at hjemmehjælpsfirmaet Hjemmehjælpen A/S er gået konkurs. Rådmand vil have speedet op på ældreministerens initiativer, som skal skabe større tryghed for de ældre.

 • 01.03.17 Politik
  Seksbyerne til Folketinget: Giv kommunerne frie hænder

  Beskæftigelsesområdet har brug for en gennemgribende forenkling, hvis kommunerne skal levere en hurtig og effektiv indsats. Så enkelt er budskabet, når Aarhus og resten af 6-byerne onsdag d. 1. marts har foretræde for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

 • 23.02.17 Velfærd
  Aarhus laver ny organisering af handicap-området

  Indsatsen for voksne med handicap skal organiseres på en ny måde i Aarhus Kommune. Rådmand Thomas Medom har besluttet at oprette fire borgercentre, der skal fungere som lokale kraftcentre for handicapindsatsen i henholdsvis Aarhus Syd, Vest, Nord og Midt. Beslutningen træffes på baggrund af 68 høringssvar fra borgere, pårørende og organisationer.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige