Græsrodsarrangement om læring på Christiansborg

Politik

19/02/2015 13:07

Professionshøjskolen Absalon

Debatten om folkeskolernes fremtid foregår i lige så høj grad på Twitter som i det analoge offentlige rum, og underviserne bruger aktivt de sociale medier til både debat og faglig udvikling.

Den 21. februar mødes nogle af udviklings-entusiasterne på Christiansborg til en såkaldt ”EdCamp”, der skal udvikle visioner for skolens fremtid. Arrangementet er et græsrods-initiativ, der handler om alt andet end arbejdstidsregler og lektiecaféer. I stedet skal der sættes fokus på åbent at diskutere visioner for fremtiden.

”Visioner for skolen” er temaet, og da initiativet er opstået i de digitale netværk, bliver nøgleordene i samtalelokalerne formentlig også emner som ”Networked learning”, ”Lærende fællesskaber” og lignende.

Initiativtagere er kernen omkring Twitter-taggene #skolechat og #visionfs. Ove Christensen, der er uddannelsesforsker i Education Lab på University College Sjælland er en af hovedarrangørerne, og han oplyser, at konferencen på Christiansborg skal være deltagerstyret. Derfor skriver deltagerne selv dagsordenen på selve mødet, hvor man opdeler sig i hold efter interesse.

Deltagerne ventes primært at være forældre og lærere i folkeskolen, men også andre i interessesfæren såsom privatskolelærere, gymnasielærere eller uddannelsesentusiaster i øvrigt vil være med.

Initiativtagerne har afholdt to edcamps tidligere – den seneste handlede om kompetenceløft for lærere, som også tiltrak mange professionelle entusiaster

Ove Christensen forklarer om arrangementerne:

- Mange kan godt lide debatformen, for her handler det ikke om at få ret, men om at blive klogere og ville bruge en lørdag på det, siger Ove Christensen, der ser arrangementet som en fin forlængelse af arbejdet i Education Lab på UCSJ, hvor der netop forskes i at udvikle nye former for læring og fremme læring i øvrigt ved hjælp af informationsteknologi.

- Arrangementer som disse hjælper os til at følge med i, hvad der rører sig i debatten, siger Ove Christensen, der understreger, at mødet skal ses som en fortsættelse af de diskussioner der blandt andet foregår på Twitter. Efter mødet er det derfor planen at arbejde videre med diskussionen på Twitter, hvor deltagerne kan bruge mediet til selv at udvikle sig og påvirke, hvordan uddannelserne kan blive optimeret i fremtiden.
Arrangementet er gratis, og man kan tilmelde sig her. https://billetto.dk/da/events/visioner-for-skolen

Mest Læste

Annonce