Hf kursister til regeringen: I rammer mønsterbryderne med reform-ideer

Velfærd

22/05/2016 18:30

KVUC

Hvis den blå hf-hues adgangsbillet til universiteterne bliver devalueret,vil det ramme mønsterbryderne langt hårdere end et karakterkrav på 04, mener KVUC's rektor og får solid opbakning fra sine kursister.

Foranlediget af de igangværende forhandlinger om en ny gymnasiereform har mange kursister på KVUC signaleret deres holdning på KVUC's Facebook side: 

Regeringen er på gal kurs, når den lægger op til at gøre det sværere for en hf'er at komme videre på universitetet. 

Mere fra KVUC

Københavns Voksenuddannelsescenter deler viden og erfaringer på DenOffentlige.

Læs flere af deres historier og cases her

LÆS OGSÅ: VOKSNE KØBENHAVNERE FÅR DE HØJESTE HF-KARAKTERER I DANMARK

KVUC’s rektor, Søren Fersløv Andersen, har i bl.a. Altinget.dk pointeret, at han frygter, at reformudspillet vil ramme mønsterbrydere, fordi det som signal vil virke som en devaluering af hf-huens værdi. Ifølge Søren Fersløv Andersen vil det ramme mønsterbryderne hårdere end adgangskravet på 04.

- ”Hele 48% af KVUC’s hf-studenter tager en lang videregående uddannelse, og KVUC’s hf-kursister har et af landets højeste karaktergennemsnit. KVUC’s resultater taler for sig selv. Hf skal da fortsat åbne døre til alle videregående uddannelser”, lyder Søren Fersløv Andersens opfordringer til politikerne i de aktuelle forhandlinger om en ny gymnasiereform.

LÆS OGSÅ: HF-UDSPILLET ER UDDANNELSESSNOBBERI

Her er et udpluk af, hvad tre hf’ere fra KVUC udtaler:

Jakob, 29 år: Tidligere soldat i Afghanistan: ”Det vil være spild af tid”.

Efter 10. klasse fortsatte Jakob Miller på handelsskolen, men måtte på grund af koncentrationsbesvær droppe ud, efter kun få måneder. Efter en årrække som ufaglært i vindmølleindustrien og som soldat i Afghanistan begyndte Jakob på hf. Til sommer får han huen på og ønsker at studere matematik og økonomi på universitetet. For Jakob ville forslagene om hf i gymnasiereformen betyde, at han ville komme endnu senere i gang med sin universitetsuddannelse: ”De fleste vil jo bare gerne videre, når de starter på hf, fordi de starter forholdsvis sent. Det være spild af tid at bruge et halvt år på at supplere fag, og derefter vente et halvt år mere på at blive optaget på et studie”. Se videointerview med Jakob på KVUC's Facebook væg. 

Therese, 21 år: Droppede ud af gymnasiet: "Dybt latterligt at de overvejer, om hf skal give adgang"

For Therese Selchau var gymnasiet ikke nogen succesoplevelse, da hun måtte droppe ud grundet dårlige oplevelser. I dag læser Therese hf enkeltfag på KVUC, hvor hun begyndte, efter hun droppede ud af gymnasiet med dårlige karakterer. For hende var hf en ny mulighed for at opnå drømmen om en videregående uddannelse. Med et gennemsnit på 10,8 har hun planer om, at starte på medicin til sommer. Derfor siger Therese, ”at det er dybt latterligt, at de overhovedet overvejer, om hf skal være adgangsgivende. For mig var det en ny chance for at opnå det, jeg gerne vil i livet”. Læs interview med Therese efter hendes kommentar på KVUC's Facebook væg "Her ser lærerne ikke på mig som et barn". 

 

Mest Læste

Annonce