Det er sikkert at færdes på vejene herhjemme

Historisk få ulykker på vejene i 2014

Sidste år mistede 183 personer livet i trafikken, hvilket er det næstlaveste antal, siden man begyndte at føre statistik på området.

Det viser de foreløbige tal fra Vejdirektoratet, der fører den officielle statistik på trafiksikkerhedsområdet.

De nye tal viderefører en positiv udvikling, der har ført til et historisk lavt antal dræbte i de senere år. Vi er nu nede på under halvdelen af det antal, der optrådte i dødsulykkesstatistikken for blot ti år siden.
 

"Det ser ud til, at det målrettede arbejde med at nedbringe antallet af de alvorlige trafik-ulykker har effekt. Men antallet af dødsulykker er stadig for højt. Derfor handler det om at bevare fokus. Og vi kan stadig gøre det bedre, så vi skal fortsat prioritere arbejdet med trafiksikkerhed højt, fordi forbedringer kan redde flere liv fremover og dermed hindre de tragedier, som dødsulykker i trafikken er," siger transportminister Magnus Heunicke.

"Tendensen med færre dødsulykker er både glædelig og tydelig, og den kan have mange årsager," siger afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen.

"Vi har i Vejdirektoratet gjort meget for at forbedre sikkerheden for bilisterne, blandt andet ved at ombygge kryds, etablere hastighedsdæmpende foranstaltninger og i det hele taget gøre forholdene mere trygge og sikre på blandt andet hovedlandevejene. Det arbejde fortsætter vi naturligvis med."

"Desuden er bilerne også blevet mere sikre, ligesom der er noget, der tyder på, at danskernes generelle trafikkultur har forbedret sig. For eksempel ser vi færre eksempler på sprituskørsel."

Det er ikke kun antallet af trafikdræbte, der er historisk lavt. Det samme gælder for antallet af personer, der kommer til skade i trafikken. Her endte antallet sidste år på 3160, hvilket var mere end 200 færre end sidste år og klart det laveste i statistikkens thistorie. Altså en ny, positiv rekord.

"Og en rekord, som vi er uhyre glade for," siger Marianne Foldberg Steffensen. "Ikke kun fordi bilisterne kan færdes tryggere i trafikken, men også fordi det er godt for samfundet som helhed. Trafikulykker medfører store omkostninger af både menneskelig og økonomisk karakter. Derfor er der gevinster at hente ved at nedbringe antallet af ulykker i trafikken."

Se hele ulykkesstatistikken.

Emneord: Vejdirektoratet, Trafiksikkerhed, Arbejdsulykker
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1422 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Vil du vide mere?

Udfyld formular, så sætter vi dig i kontakt

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.10.17 Infrastruktur
  Tilsyn med statslige myndigheder afslører brud på persondataloven

  Ved tilsyn med 8 statslige myndigheder har Datatilsynet – for så vidt angår 7 af myndighederne – afdækket, at der er problemer med efterlevelsen af persondataloven på de områder, som tilsynet har fokuseret på i sin undersøgelse.

 • 31.03.17 Infrastruktur
  Projektarbejde for nye motorveje i Jylland og på Sjælland går igang

  Kommissorierne for undersøgelserne af ny midtjysk motorvej og Hillerødmotorvejens forlængelse ligger nu fast, og Vejdirektoratet kan gå i gang med arbejdet.

 • 15.09.14 Politik
  Kommunen går foran i kampen mod trafikulykker

  Samtidig med en landsdækkende kampagne mod uopmærksomhed i trafikken, vil Ringkøbing-Skjern Kommune gå foran og gennemføre en kampagne overfor de ansatte, så de bliver gode rollemodeller i trafikken.

 • 01.07.14 Infrastruktur
  Endnu et vejprojekt åbner før tid

  De første 11 kilometer motorvej mellem Hårup og Låsby ved Silkeborg åbner et år før tid. Det fortæller Vejdirektoratet. - Jeg er flere gange – senest i den forløbne uge – stødt på myten om, at store infrastrukturprojekter altid overskrider budgetter og tidsplaner. Men faktisk har vi de seneste år set mange store infrastrukturprojekter være foran tidsplanen og være billigere end budgetteret. Og det er jo positivt, siger trafikminister Magnus Heunicke.

 • 13.03.14 Infrastruktur
  Millioner til forbedring af lokal trafiksikkerhed

  Der sættes nu ind på udvalgte steder over hele landet for at bekæmpe ”sorte pletter” i trafikken. Samlet afsættes 66,2 millioner til f.eks. forbedring af rundkørsler, krydsombygninger og tiltag, der øger trafiksikkerheden på udsatte steder.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige