Huspriserne er steget 36 procent på fem år i Københavns Omegn

Infrastruktur

27/02/2018 16:05

Boligsiden A/S

Landsdelen Københavns Omegn ligger lige i hælene på storebror-landsdelen Københavns By, når det kommer til stigende priser. På bare fem år er kvadratmeterprisen steget 36 procent, og særligt Hvidovre er blevet populær.

Øgede salgspriser krydret med en markant stigning i antallet af solgte huse har resulteret i, at det samlede boligsalg i kroner og øre er eksploderet i Københavns Omegn de sidste fem år. Fra januar 2013 til samme måned i år er beløbet steget fra 632 millioner kroner til 1,2 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på 96 procent. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

”Det er usædvanligt at se en fordobling i det samlede salg på bare fem år. Den primære forklaring på stigningen er høje prisstigninger i København. Er man en ung børnefamilie i byen med behov for mere luft og en større bolig, skal man ud i omegnskommunerne for at finde en bolig, der er til at betale med en almindelig lønning. Heldigvis har mange fået øjnene op for, at afstanden til byen faktisk ikke er så stor,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk og fortsætter:

”Samtidig ser vi, at hovedstaden på få år er blevet større. Man kan sige, at grænsen for, hvad der føles som København har rykket sig, så områder som eksempelvis Hvidovre og Rødovre nu i højere grad anses for at være en del af byen. Det gør områderne mere attraktive.”

Hvidovre slår Gentofte

Finder man luppen frem fra skrivebordsskuffen og kigger på de enkelte kommuner i Københavns Omegn, er der flere overraskelser. Eksempelvis må altid populære Gentofte se sig slået af Hvidovre, når det kommer til antallet af solgte huse. I januar 2018 trak Hvidovre i den gule førertrøje, og Gentofte måtte se sig slået på målstregen i et 46-49 nederlag.

”Der er sket et skifte i, hvilke af Københavns Omegns kommuner der bliver handlet flest huse. Før var Gentofte den klare favorit, men henover de seneste år er Hvidovre for alvor kommet på banen. Det skyldes, at prisniveauet i Hvidovre appellerer til en langt bredere køberskare,” siger Birgit Daetz.

Ejendomsmægler og indehaver af home Hvidovre Max Mardorf er enig i, at priserne spiller en afgørende rolle.

”Priserne har fulgt en stejl opadgående kurve de seneste fem år, men selvom priserne er steget, kan de fleste stadig være med. Helt præcist er salgspriserne steget 46 procent de seneste fem år, og alligevel er Hvidovre stadig betydeligt billigere end nabokommunen Valby. Flere og flere finder ud af, at det er mindst ligeså godt at bo i Hvidovre, og så kan du lave en langt bedre handel her end i Valby. Det eneste, Hvidovre ikke har, er en biograf – til gengæld kan du parkere din bil her,” siger han.

Ejendomsmægleren peger samtidig på, at Hvidovres og flere af de øvrige omegnskommuners stigende popularitet også skyldes, at man her er tæt på både vand, skov, centrum af København og motorvejsnettet.

”Det er let at komme til centrum med S-toget og hurtigt at komme til motorvejen, hvis man arbejder syd for København. Faktisk tager det kun 11 minutter med S-toget fra Hvidovre til Københavns Hovedbanegård, mens du blot skal køre fem minutter, hvis du skal på motorvejen,” siger Max Mardorf.

Stor prisforskel i landsdelen

Selvom Gentofte trillede ind på en andenplads i ræset om antallet af solgte boliger, kan kommunen dog trøste sig med, at de stadig er den kommune i Københavns Omegn, der har den markant højeste salgspris per kvadratmeter.

Her betaler køberne 42.398 kroner for en enkelt kvadratmeter, hvor prisen lyder på 34.435 kroner i Lyngby-Taarbæk, der er nummer to på listen over den højeste kvadratmeterpris. Til gengæld skal du blot slippe 25.840 kroner i Hvidovre, der er den sjettedyreste kommune i Københavns Omegn.

Muldvarpen op ad lommen vil det sige, at et hus på 150 kvadratmeter koster 6.359.700 kroner i Gentofte, mens du i Hvidovre skal af med 3.876.000 kroner og 2.883.900 kroner for et hus på samme størrelse i Københavns Omegns billigste kommune, Ishøj.

Hurtigere at sælge sin bolig

Tager vi luppen væk fra Hvidovre, og retter blikket ud over hele Københavns Omegn, er det ikke kun salgspriserne, det går fremad med. Også salgstiden viser positive tendenser.

I januar 2013 tog det i gennemsnit 157 dage, svarende til omkring fem måneder, at sælge sit hjem, mens salgstiden i januar i år var 103 dage, hvilket er knap 3,5 måned.

Fakta om Københavns omegn:

· Landsdelen Københavns Omegn omfatter kommunerne Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre og Vallensbæk.

· Landsdelen har et areal på 342,3 kvadratkilometer.

· Indbyggertal pr. 1. kvartal 2018 546.059 (Kilde: Danmarks Statistik)

Mest Læste

Annonce