Hver tredje sygeplejerske udsættes for vold

36 procent af danske sygeplejersker ansat i det offentlige er blevet udsat for vold eller en anden form for truende adfærd på jobbet det seneste år. Det skriver Avisen.dk.

Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd (DSR).

- Det er overraskende og uacceptabelt, at tallet stadig ligger så højt, når der har været så meget fokus på problemet de seneste år, siger næstformand i DSR Dorte Steenberg til Avisen.dk.


I februar i år indgik den daværende SR-regering sammen med SF og Enhedslisten ellers en aftale om samlet at tilføre 21 millioner fra 2015 til 2018 til forebyggelse af vold mod hospitalsansatte.
Men ifølge regeringens finanslovsforslag vil de penge forsvinde igen. De første 12 millioner er brugt. Men det er de resterende ni millioner, som V-regeringen ønsker at spare væk.

Ifølge Dorte Steenberg er der sket en stigning i antallet af psykisk syge patienter, der har et stofmisbrug og af den grund er mere aggressive.

Socialdemokraternes arbejdsmiljøordfører, Lennart Damsbo-Andersen, er ked af, at det står så slemt til. Derfor synes han også, at regeringens spareforslag er malplaceret.

- Det er uacceptabelt. Når vi ved, at det kan lade sig gøre at forebygge, så er det jo fuldstændig tåbeligt, at spare indsatsen væk, siger Lennart Damsbo-Andersen til Avisen.dk.
I DF er man mere tilbageholdene med at udtale sig om sagen.

- Vi er ikke helt enige i regeringen om det hele. Men jeg vil vente med at tage stilling, til at jeg har fået uddybet, hvad det er, de vil skære væk og lægge om, siger beskæftigelsesordfører for DF, Bent Bøgsted til Avisen.dk.

Undersøgelsen viser da også, at det har konsekvenser for sygeplejerskerne.

Hver femte sygeplejersker melder, at de har oplevet psykiske følgevirkninger oven på deres seneste voldepisode. Og for tre procent har det været så slemt, at de har måtte tage en sygedag efter en voldsepisode.

Det har på trods af gentagende henvendelser ikke været muligt at få en kommentar fra Venstre og Konservative.

Emneord: DSR, Dansk Sygeplejeråd, Sygeplejersker, Vold på jobbet, Dorte Steenberg
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1418 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Vil du vide mere?

Udfyld formular, så sætter vi dig i kontakt

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 08.03.18 Politik
  Lockout vil ramme almindelige danskere hårdt

  Lønmodtagerne ønsker en løsning for alle – ikke en lammende konflikt ! Med sine voldsomme lockout-varsler ved en kommende storkonflikt risikerer de offentlige arbejdsgivere at sætte hele den danske model på spil.

 • 14.09.17 Velfærd
  Årets troværdighedsanalyse: Jordemødrene på førstepladsen

  Offentlige faggrupper som sygeplejersker, dommere, læger og politibetjente har stor tillid i befolkningen mens socialrådgiverene synker. Det viser den årlige troværdighedsanalyse fra Radius Kommunikation

 • 12.10.16 Velfærd
  Sensorer skal kortlægge motionsvaner

  Therese Olsen, forsker ved University College Sjælland, skal om kort tid undersøge familiemønstre for fysisk aktivitet blandt 1250 familier på Lolland-Falster. Et stort projekt, der omfatter brug af avancerede sensorer.

 • 03.03.16 Velfærd
  Sundhedsuddannelser bliver tilpasset regionalt

  Når mange unge i Region Sjælland inden den 15. marts søger ind på en af de fem sundhedsuddannelser hos University College Sjælland, kan de forvente en nydesignet uddannelse. Der skal være øget fokus på patienten og bedre tilpasning til behovene lokal

 • 25.06.15 Velfærd
  Ældreplejen i Silkeborg skal bygge på tillid

  Der er lagt op til nytænkning på sundheds- og omsorgsområdet i ny aftale mellem Silkeborg Kommune og seks faglige organisationer. Den omfatter 1650 medarbejdere.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige