Ikast-Brande uddanner kandidaterne til kommunalvalget

Ikast-Brande fortæller her om den uddannelse, som kommunen tilbyder kandidaterne til kommunalvalget i november.

Forud for byrådsvalget den 21. november tilbyder Ikast-Brande Kommune igen en uddannelse til nye kandidater. Over fem aftener vil kommunens fire direktører introducere deltagerne til kommunens virksomhed inden for forskellige emner og områder. Formålet er at klæde kandidaterne godt på, så de kan bevæge sig på mere sikker grund, når de skal ud og føre valgkamp.
 
Uddannelsen blev første gang udbudt forud for byrådsvalget i 2013, hvor ca. 30 kandidater deltog på hver af uddannelsens fem moduler. 

Følg KV17 og RV17 på temasiderne

Vi samler alle væsentlige historier om Kommunalvalget 2017 og Regionsrådsvalget 2017 på disse temasider: KV17 / RV17

Målgruppen er først og fremmest nye kandidater, men de mere erfarne kandidater er også velkomne. På hvert modul er der – ud over gennemgangen af forskellige emner – også plads til en dialog om konkrete cases, ligesom der er tid til at drøfte tendenser og udfordringer. Hvert modul suppleres med en række faktaark om emnerne.

- I 2013 fik vi mange positive tilkendegivelser om uddannelsen, der skal ruste kandidaterne til at træde ind i byrådet og den kommunale verden. Det har derfor været naturligt for os at udbyde forløbet igen forud for det kommende byrådsvalg, fortæller kommunaldirektør Henning Hansen og understreger:
 
- Det er vigtigt for os at skabe et åbent og fortroligt rum med plads til kandidaternes spørgsmål og kommentarer undervejs. Spillereglerne er, at det, der bliver sagt på uddannelsen, ikke må bruges af politiske modstandere i den efterfølgende valgkamp. 
 
Undervisningen løber af stablen i perioden fra den 5. til den 20. september. Den er fordelt på fem aftener, og det er frivilligt at deltage, ligesom kandidater kan vælge et eller flere moduler efter behov. 
 
Modul 1:
Introduktion til kandidatuddannelse
Byrådets arbejde
 
Modul 2:
Store udfordringer
Økonomi
Arbejdsgiverrollen
Erhverv
 
Modul 3:
0-18 årige
Psykiatri og Handicap
 
Modul 4
Sundhed
Ældre
Aktive borgere
 
Modul 5
Beskæftigelse
Borgerservice
Teknik
 
 
Kandidater, der deltog på kandidatuddannelsen i 2013, har sagt
 
 • Gode og indholdsrige aftener, der har været meget interessante. Faktaarkene er rigtig gode og meget informative sammenholdt med plancherne fra møderne. Mødet om økonomi og mødet om arbejdsmarkedsforholdene og projekt Vestergade var meget oplysende.
 • Måden med dialog mellem Ikast-Brande Kommune og kandidaterne er meget givtigt, og der er jo ikke nogle af emnerne, der ikke er relevante.
 • Jeg synes, at det er et rigtigt godt initiativ af Ikast-Brande Kommune, og det har været udbytterigt at deltage til informationsmøderne, idet jeg har fået et bedre indblik i det kommunalpolitiske system på en lavpraktisk måde.
 • For mig har det været en virkelig god mulighed for at lære min kommune og dens stærke såvel som svagere sider og udfordringer at kende.
 
 
Emneord: Kandidatuddannelser, KV17, Ikast-Brande Kommune, 210917
Ikast-Brande Kommune på DenOffentlige.dk Ikast-Brande Kommune
Aktivitet: Artikler: 14 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 16.10.17 Velfærd
  KV/RV2017: Kommuner og regioner står for trefjerdedele af det offentlige forbrug

  Kommunerne står for halvdelen af det offentlige forbrug og beskæftiger seks ud af ti offentligt ansatte. Regionerne og staten står hver for omtrent en fjerdedel af det offentlige forbrug.

 • 21.09.17 Infrastruktur
  Hussalget er steget 50 procent på fire år

  Siden 2014 er hussalget steget 50 procent i årets første otte måneder. Alene i august i år blev der solgt 4.232 villaer og rækkehuse, hvilket er rekord i dette årti. Det viser nye handelstal fra Boligsiden.dk.

 • 24.05.17 Velfærd
  Fællesskabsforening skal skabe nyt liv i byrum

  Ikast-Brande Kommune vil i samarbejde med borgerne i Bording og lokale erhvervsdrivende etablere en ny fællesskabsforening. Foreningen skal medvirke til, at der kommer flere aktiviteter og nye traditioner i Bordings nye byrum. Projektet, som løber over de kommende fire år, støttes økonomisk af Realdania.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.

 • 03.03.15 Velfærd
  Ny aftale om kørsel med Midttrafik udnytter alle kilometer

  Ikast-Brande Byråd har besluttet, at det fra 15. marts 2015 er det regionale trafikselskab Midttrafik, der skal tilrettelægge kørsel for kommunen. Den nye aftale får betydning for alle de borgere, der har fået bevilget kørsel af kommunen. Borgernes bevilling fortsætter uændret, men kørslen er tilrettelagt anderledes, end de er vant til.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige