Johan Schlüter Advokatfirma scorede millioner på påstået svindelselskab

Et selskab, der er i centrum for beskyldninger om svindel for op til 100 mio. kr., har været helt afgørende for økonomien i det københavnske Johan Schlüter Advokatfirma (JSA).

Det viser Finans’ gennemgang af regnskabsmateriale fra advokatfirmaet og Slagelse-virksomheden Registrering Danmark, der indtil for nylig havde samme ejerkreds: advokat Johan Schlüter, advokat Lars Halgreen og advokat Susanne Fryland. Susanne Fryland

Tv- og filmproducenter hævder sig snydt for Copydan-penge, som JSA har fået millioner for at forvalte.

Lars Halgreen og Johan Schlüter har placeret hele ansvaret hos Susanne Fryland og Registrering Danmark, hvor administrationen i praksis blev håndteret.

Nu viser det sig, at Registrering Danmark gennem de seneste år har betalt store millionbeløb til advokatfirmaet, der netop nu er i alvorlig økonomisk krise. I 2012 købte Registrering Danmark således en goodwillpost af advokatfirmaet for 35 mio. kr., og alene i 2014 købte Registrering Danmark advokatbistand hos JSA for 12 mio. kr.

Lars Halgreen, der er registreret direktør i JSA, afviser, at der er foregået noget odiøst, og han fastholder, at Susanne Fryland er ansvarlig for affæren. Dette har Susanne Fryland tidligere bestridt.

Juraprofessor på Aalborg Universitet Lars Bo Langsted kalder oplysningerne interessante, men tilføjer, at de ikke nødvendigvis har strafferetlig betydning.

Emneord: Johan Schluter Advokatfirma, Svindel, Bedrageri, Filmstøtte, Susanne Fryland, Johan Schlüter, Lars Halgreen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1499 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

  • Overblik
  • Ingen betalingsmure
  • Videndeling
  • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også