Diskrimination kostede arbejdsgiver dyrt

Det er forbudt at afskedige en medarbejder på grund af alder. Da Kost & Ernæringsforbundet indbragte Inger Klausens sag for Ligebehandlingsnævnet, resulterede det derfor i en godtgørelse på 254.000 kr. for usaglig afskedigelse.

Det er ikke ligegyldigt, hvordan ledelsen belægger sine ord ved afskedigelse af en medarbejder. Det måtte et cateringfirma sande, da ernæringsassistent Inger Klausen gik til forbundet, som tog sagen videre til Ligebehandlingsnævnet.

Skulle af med flere medarbejdere
Da mere end 100 medarbejdere blev fyret hos Cheminova kunne det også mærkes i virksomhedens kantine. Kantinen måtte af med tre ud af otte medarbejdere. Medarbejderne blev bedt om at overveje situationen hen over weekenden og sige til, hvis nogle af dem gik med tanker om at gå på deltid eller efterløn.

Kost & Ernæringsforbundet er redaktør på DenOffentlige

Kost & Ernæringsforbundet er redaktør for eget indhold på DenOffentlige og udgiver artikler, blogs, cases, synspunkter og pressemeddelelser om, af og for kost-, ernærings- og sundhedsfaglige.

Læs mere om Kost & Ernæringsforbundet her.

Læs mere om at blive redaktør for eget indhold her.

Inger Klausen var på det tidspunkt 60 år og havde arbejdet i kantinen i syv år. Hun havde ingen planer om at holde op. Hun var tværtimod glad for sit arbejde, og det vidste ledelsen, da hun netop havde været til medarbejderudviklingssamtale.

Alligevel var det Inger, der allerede mandag efter weekenden blev kaldt ind på kontoret. Her fik hun at vide, at de var tilfredse med hendes arbejde, men nødt til at fyre hende, fordi hun havde den laveste anciennitet og dermed det korteste opsigelsesvarsel. ”Og så er der også lige det med din alder,” tilføjede driftslederen. 

Sagen i Ligebehandlingsnævnet
Og det var præcis den bemærkning, der fik Inger Klausen til at gå til Kost & Ernæringsforbundet, der anbefalede at prøve sagen af i Ligebehandlingsnævnet. Sagen trak ud, og i mellemtiden ændrede driftslederen forklaring. Nu sagde han, at Inger Klausen blev afskediget på grund af manglende fleksibilitet, og at han ikke havde nævnt hendes alder.

Trods det vandt Kost & Ernæringsforbundet imidlertid sagen i Ligebehandlingsnævnet, og Inger Klausen fik udbetalt en godtgørelse, der svarer til cirka ni måneders løn, i alt 254.000 kr.
- Jeg skylder forbundet en stor tak. Jeg var ramt i et stykke tid efter oplevelsen, og det var godt at have en allieret i ryggen, der kæmpede for min sag, siger Inger Klausen, der atter er i job.

Læs hele historien i Kost, ernæring & sundhed 6, 2017

 

Emneord: Offentlige fyringer, Erstatning, Ligebehandlingsnævnet, Kost & Ernæringsforbundet, Afskedigelse, Diskrimination
Kost- og Ernæringsforbundet på DenOffentlige.dk Kost & Ernæringsforbundet er fagforening og interesseorganisation for kost-, ernærings- og sundhedsfaglige mennesker.   Forbundet forhandler løn og arbejdsvilkår, rådgiver om arbejdsliv o...
Aktivitet: Artikler: 46 | Events: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 13.09.16 Velfærd
  Maddag for 18.000 børn: Mad kan meget mere end at mætte

  Stor maddag samler 18.000 vuggestue- og børnehavebørn om det samme frokostmåltid. Fordi ”mad kan meget mere end at mætte”. Det er budskabet for Maddag 2016, som Kost & Ernæringsforbund står bag sammen med FOA og seks andre organisationer.

 • 19.05.16 Politik
  Børn- og ungerådmand i Odense: Besparelser kommer til at ramme hårdt

  Børn- og Ungeudvalget i Odense Kommune skal på tirsdag drøfte besparelser for 71 mio. kr. ud af et samlet budget på 2,7 mia. kr. Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) erkender, at der bliver tale om mærkbare besparelser for både børn, unge, medarbejdere og forældre.

 • 25.06.15 Velfærd
  Ældreplejen i Silkeborg skal bygge på tillid

  Der er lagt op til nytænkning på sundheds- og omsorgsområdet i ny aftale mellem Silkeborg Kommune og seks faglige organisationer. Den omfatter 1650 medarbejdere.

 • 22.05.15 Ledelse
  Tønder slanker administrationen

  Knap 37 fuldtidsstillinger i administrationen forsvinder frem mod 2017 – men kun otte medarbejdere skal afskediges

 • 20.02.14 Velfærd
  Bedre kontrol med private behandlingssteder

  Kosmetiske klinikker og andre private behandlingssteder skal fremover offentliggøre Sundhedsstyrelsens tilsynsrapporter på deres hjemmesider. Og forsikringsselskaberne og regionerne forpligtes til at give oplysninger om patienterstatningsudbetalinger, der overstiger gennemsnittet, til Sundhedsstyrelsen. Initiativerne skal styrke patientsikkerheden på private behandlingssteder.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige