Kirkens Korshær

Kirkens Korshær

Nikolaj Plads 15, 1067 København K

Telefon: 3312 1600 Website: kirkenskorshaer.dk E-mail:

Kirkens Korshær blev grundlagt i 1912 af sognepræst Hans Peter Mollerup og 11 ligesindede med det formål at hjælpe mennesker i nød, uanset baggrund og tro. 
 
I 1929 overgik Kirkens Korshær fra at være en indre-missionsk hjælpeorganisation i hovedstaden til at være en selvstændig landsdækkende bevægelse inden for rammerne af den danske folkekirke, der både dengang og nu stiller korshærspræster til rådighed for arbejdet.
 
Kirkens Korshær driver i dag herberger, varmestuer og genbrugsbutikker i hele landet. Organisationen forandrer sig konstant for at kunne hjælpe der, hvor nøden er størst.
 
I takt med samfundets udvikling har Kirkens Korshær derfor fået nye arbejdsopgaver.  Stofafhængige blev en del af Kirkens Korshærs brugergruppe i 60’erne og 70’erne, og i 00’erne blev de arbejdssøgende migranter et nyt område for organisationens arbejde. I 10’erne er støtte og tilbud til fattige familier igen blevet en del af Kirkens Korshærs arbejde.
 
Mens organisationen flytter sig, er ønsket om at hjælpe samfundets udsatte således forblevet det samme de sidste hundrede år.
 
Kort fortalt  præsenterer Kirkens Korshær sig i dag således:
Kirkens Korshær er 450 ansatte og 9000 frivillige, som blandt andet driver varmestuer, herberger og genbrugsbutikker med glæde. Vores arbejde er baseret på det kristne menneskesyn og støttes af stat og kommuner, men finansieres grundlæggende af private midler, doneret af mennesker, som tror på den store værdi af de små, gode øjeblikke. 
Læs mere om organisationen på www.kirkenskorshaer.dk 

Blogs

Artikler

  • Stofindtagelsesrum - derfor
    15.02.17 Politik

    Kirkens Korshærs opgave er, at være der for mennesker, der har brug for vores hjælp. Derfor møder vi med vores stofindtagelsesrum nogle af de mennesker, der har det værst, med et værdigt tilbud.

  • Det går den forkerte vej med fattigdommen i Danmark: Landsindsamling skal gøre en forskel
    14.11.16 Velfærd

    Gabet mellem rig og fattig bliver større, risikoen for at vippe ud over kanten af samfundet stiger, og flere end tidligere henvender sig på Kirkens Korshærs varmestuer for at få hjælp, forklarer Kirkens Korshær om baggrunden for en landsindsamling. Læs mere her om fattigdom.

Pressemeddelelser

Kontaktpersoner