KL klar med egen version af embedsmand-anbefalinger

Nu opfordrer KL til lokal debat om forholdet mellem politikere og embedsværk, skriver DR København.

Kommunerne bør tage en debat om forholdet mellem kommunalpolitikere og embedsmænd. Det mener KL, der vil starte debatten med en kommunal oversættelse af Bo Smith-udvalgets anbefalinger. Det skriver DR P4 København.

Læs også: Analyse af Bo Smith-udvalgets anbefalinger: Glemmer embedsværkets omverden

Hvordan skal kommunens forvaltning agere op til et valg? Og hvordan siger politikerne fra, hvis de mener, at forvaltningen ikke er politisk neutral? Den slags spørgsmål vil Kommunernes Landsforening, KL, gerne have, at kommunerne tager stilling til. Derfor præsenterer de i dag et inspirationskatalog til lokal debat.


Inspirationskataloget tager udgangspunkt i de syv embedsmandspligter, Bo Smith-udvalget nedfældede i et kodeks. Men pligterne bliver præsenteret i en kommunal kontekst.

- Kommunernes virkelighed er en anden end i staten. Bare det, at der i staten er en ansvarlig minister, mens der i en kommune er en kommunalbestyrelse, der er et kollegium, gør en forskel. Dagligdagen ser også anderledes ud, siger Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, til DR P4 København.

Læs også: De tror de leder samfundet men.....

De syv pligter handler blandt andet om partipolitisk neutralitet, pligten til at tale sandt og til at overholde loven. Det sidste har en særlig relevans i kommunerne mener Frank Jensen, medlem af Bo Smith-udvalget og overborgmester i København.


- Vi arbejder efter lovgivning, vi skaber ikke ny lovgivning. Derfor er det vigtigt, at embedsmændene og politikerne har respekt for, at vi skal overholde landets love af hensyn til borgerne, virksomhederne og alle dem, vi er meget tæt på ude i kommunerne, siger Frank Jensen (S) til DR P4 København.

Alle kommuner modtager KL’s oplæg til debat. Derudover overvejer KL flere initiativer, der kan hjælpe kommunerne med at tage hul på emnet.

Emneord: Politikeres arbejdsvilkår, KL, Kommunernes Landsforening, Den Lokalpolitiske Tænketank, Bo Smith udvalget
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1502 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

  • Overblik
  • Ingen betalingsmure
  • Videndeling
  • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også