Visualisering: Henning Larsen Arkitekter og Tredje Natur

Kommune opfylder ikke krav til ny station i Vinge

Frederikssund Kommune er meget langt fra at opfylde krav til en ny s-togsstation i det problemramte byggeprojekt Vinge.

Det er mere end svært for Frederikssund Kommune at skaffe de nye indbyggere og arbejdspladser, som en ny s-togsstation i det problemramte byggeprojekt Vinge kræver. Det skriver DR P4 København

Da en forligskreds på Christiansborg besluttede at bruge 55 millioner kroner på stationen betingede de sig nemlig, at kommunen dokumenterede, at der kom 2000 nye indbyggere inden for en kilometer fra stationen og 670 arbejdspladser inden for 500 meter.
Men ifølge kommunens egen opgørelse kan man i øjeblikket kun levere 311 indbyggere og 50 arbejdspladser inden for en kilometer.

Prøv DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur. 

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udfordringer hver dag.  

Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested kræver klar dokumentation for, at kommunen kan opfylde kravene, før han vil frigive de mange millioner.

- Kommunen har et ønske og nogle løse kontakter med til nogle selskaber, der måske vil bygge derude og det er ikke godt nok for mig og Enhedslisten. Jeg vil ikke have fedtet Enhedslisten ind i et projekt, hvor vi bruger 55 millioner skattekroner og så ser vi tilbage på det om nogle år, hvor vi står med en s-togsstation, som ingen bruger, siger Henning Hyllested til DR P4 København.

Omvendt mener Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, at man må droppe kravene og bygge stationen.

- Jeg tror på projektet og jeg tror, at det rigtige at gøre, er at bygge stationen. Bygger vi stationen, så kommer investorerne. Uden station kommer der ingen, mener Kim Christiansen.

I forligskredsen regner man med at mødes igen snarest for at diskutere Vinge-stationenes fremtid.

 

Emneord: Vinge, Frederikssund Kommune, S-toge, Henrik Hyllested, Kim Christiansen, 300118
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1383 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Kommentarer
  • 30.01.18 Søren Nellemann
    Den kollektive trafiks sande venner?

    Enig med DF i denne sag. EL burde også gå ind for stationen. Bæredygtig byudvikling og transport er da rød-grøn politik. Når Stationen først er der, skal byen nok komme.

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige