Læger mister bijob: Politiet sparer millioner på blodprøver

Læger kan for fremtiden ikke tjene store beløb på at tage blodprøver på hospitalerne for politiet.

En ny aftale sætter en stopper for, at politiet skal betale tusindvis af kroner til enkelte læger for at tage blodprøver.

Hospitalslæger har ellers kunnet tjene flere tusinde kroner på at tage blodprøver for politiet, selv om de allerede var på arbejde.

Det blev nemlig set som et bijob, hvis politiet kom forbi og skulle have en blodprøve fra eksempelvis en formodet spritbilist.


Men den ordning stopper fra oktober. Der skal politiet afregne med hospitalet og ikke den enkelte læge, som det er tilfældet i dag.

Det skriver DR Nyheder.

Det kommer til at spare politiet for fire millioner kroner om året, og det vækker glæde hos politiet, fortæller koncernstyringsdirektøren hos Rigspolitiet, Thomas Østrup Møller.

- Vi er rigtig glade for at indgå en aftale, hvor vi afregner med hospitalerne, hvad serviceydelsen koster, hverken mere eller mindre, siger han.

Hos regionerne er man også glade for at kunne hjælpe politiet til en fornuftig pris, fortæller formanden for sundhedsudvalget i Danske Regioner, Ulla Astman (S).

- For samfundet er det samlet set en god løsning, at politiet sparer penge. Samtidig synes jeg, det er rigtig godt, at sygehuset får betalingen og ikke den enkelte læge, som i forvejen får løn for at være her, siger hun til DR.

I dag er prisen for at tage blodprøver for politiet vejledende. Nogle læger har derfor gjort det gratis, mens andre læger har forlangt store beløb for blodprøven. Det er det, man med aftalen kommer udenom, fortæller Thomas Østrup Møller:

- Der har været en lidt frisk prissætning. Vi har set fakturaer på 2500 kroner for en blodprøve, og det er for en serviceydelse, der tager cirka et kvarter.

Fra oktober, når aftalen træder i kraft, kommer politiet kun til at skulle betale cirka 100 kroner per blodprøve, hvilket giver en samlet årlig udgift på 400.000 kroner frem for de knap 4,5 millioner kroner, som politiet betaler i dag.

/ritzau/

Emneord: Bijobberi i sundhedssektoren, Danske Regioner, Ulla Astman, Rigspolitiet, Thomas Østrup Møller, Spritkørsel, 280817
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6258

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Vil du vide mere?

Udfyld formular, så sætter vi dig i kontakt

Kommentarer
  • 25.09.17 Sven Møller Jensen
    Blodprøver

    Er og bliver en sagsomkostning, som ofte betalas af den sigtede i den sidste ende. Men halve sandheder sælger ofte bedre end hele sandheden.

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige