Løkke lægger regeringens forårsplaner frem

Statsministeren vil droppe ambitiøs plan om skat, erfarer TV2. I stedet vil han lægge op til mindre aftale.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holder pressemøde tirsdag klokken 12.30 for at gøre status og redegøre for regeringens planer for første halvår af 2018.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Prøv DenOffentlige

DenOffentlige får ingen mediestøtte, er gratis debat, videndeling og nyheder, som 100.000 mennesker hver måned læser. 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

Det er gratis 

Ifølge TV2's politiske redaktør, Anders Langballe, vil statsministeren droppe den ambitiøse, store plan om skat. I stedet vil han lægge op til mindre aftale.

Det er ventet med spænding, hvordan statsministeren vil gribe forårets udfordringer an. Regeringen har nemlig et ønske om at lette skatten.

Men dens støtteparti, Dansk Folkeparti, kræver markante stramninger af udlændingepolitikken, omtalt som et paradigmeskift, for overhovedet at gå med i en aftale om skattelettelser.

De to emner var før jul tæt på at udløse en decideret regeringskrise, idet Liberal Alliance, der er med i regeringen, truede med at stemme mod regeringens eget finanslovsforslag, hvis ikke der blev indgået en aftale om skattelettelser.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl, har efter nytår gjort det klart, at en aftale om udlændingestramninger skal falde på plads, før partiet er klar til at sætte skatten ned.

Mens statsministeren selv har været forholdsvis tavs udadtil, bortset fra sin nytårstale, hvor han primært havde fokus på Danmarks udsatte boligområder.

Han gjorde det dog også klart, at det fortsat er en høj prioritet for regeringen at sætte skatten ned.

En skattereform vil hjælpe særligt mennesker med de mindste lønninger, men også danskere med almindelige lønninger, lød det fra statsministeren i nytårstalen 1. januar.

- Så det bedre kan betale sig at arbejde. Så det bedre kan betale sig at spare op til pension. Og så opsvinget ikke taber pusten, fordi vi løber tør for arbejdskraft, siger Løkke.

/ritzau/

Emneord: Ny regering, Lars Løkke Rasmussen, VLAK
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6384

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også