Mere frihed til offentligt ansatte: S foreslår flerårige budgetter til institutioner

- Flere offentlige institutioner skal have lov til at have flerårige budgetter. Det er for kortsigtet at arbejde et år ad gangen, siger S-formand Mette Frederiksen fra sommergruppemøde.

De enkelte institutioner i det offentlige skal have flerårige budgetter, der giver mulighed for en langsigtet planlægning.

Og et eventuelt overskud ved at planlægge og effektivisere på en god og klog måde skal komme de enkelte institutioner til gode - ikke kommunekassen.

Sammenhængsreformen

Mere tid til kerneopgaven, bedre velfærd på tværs af sektorer, fokus på teknologi og bedre ledelse er de fire spor i regeringens oplæg til modernisering af den offentlige sektor.

Læs oplæg og følg debatten på temasiden her.

Det er budskabet fra Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Randers.

- Vi har mødt alt for mange medarbejdere i vores velfærdssamfund, som synes, at de bruger tid på de forkerte opgaver.

- Altså bruger for meget tid bag skriveborde og computere på at dokumentere ting, der ikke bliver brugt til noget, siger Mette Frederiksen.

- Sagt med nogle andre ord: Der er kommet for meget bureaukrati og for lidt tid til det borgernære. Flere offentlige institutioner skal have lov til at have flerårige budgetter. Det er for kortsigtet at arbejde et år ad gangen.

- Når medarbejdere får gode idéer, vil det typisk være sådan, at den merværdi, der bliver skabt, skal tilbage i kommunekassen. Men vi tror, det vil være godt at sige, at det skal komme dem selv til gode, sige hun.

Udspillet kommer med 100 dage til kommunal- og regionsvalget. Og de markerer, at Mette Frederiksen resten af ugen er på kommunalvalgsturné i hele landet.

De to meldinger fra S-formanden er desuden de første skridt i "fingrene væk"-reformen. Den annoncerede Mette Frederiksen sidste år ved partiets kongres.

Hos fagforbundet FOA er der ros til den socialdemokratiske udmelding. I en pressemeddelelse siger formand Dennis Kristensen:

- Det er direkte skadeligt, at de offentligt ansatte bruger så megen tid på at registrere og dokumentere. Specielt i en tid, hvor vi er så pressede af nedskæringer i den offentlige sektor. 

- Vi vil helst bruge tiden på det, som det handler om: patienten, beboeren og så videre. 

- Vi skal have friheden til at koncentrere os om vores faglighed, det er jo derfor folk har valgt det arbejde, de har. Derfor er vi glade for Socialdemokratiets udspil.

/ritzau/

Emneord: 150817, Socialdemokraterne, Mette Frederiksen, KV17, Afbureaukratisering, Sammenhængsreform, Ledelseskommission, Offentlig ledelse, Ledelse og styring, FOA, Dennis Kristensen, Dokumentationskrav, Kvmail2017
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6188

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige