Minister irettesætter kommuner: Følg loven for ledige

Beskæftigelsesministeren oplyste i dag i Folketingssalen, at han har bedt en af sine styrelser om at indskærpe overfor kommunerne, at de skal overholde reglerne.

Beskæftigelsesministeren indskærper overfor kommunerne, at de skal holde loven og give ledige de tilbud, de har ret til. Det forklarede han onsdag i Folketingssalen, ifølge Fagbladet 3F.

- I det omfang kommunerne ikke lever op til reglerne, er det selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Reglerne er klare, sagde beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.


Senest efter fire uger skal ledige, der får arbejdsmarkedsydelse, have et tilbud om virksomhedsrettet aktivering. Et krav, som kommunerne ikke lever op til.

- Jeg har derfor bedt Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering om at indskærpe overfor kommunerne, at de skal overholde reglerne, sagde han.

Jan Johansen fra Socialdemokraterne havde stillet ministeren spørgsmålet. Socialdemokraten er glad for, at ministeren så åbent erkendte problemet.

- Men der skal mere fokus på det. Jeg frygter, at for hver dag, der går, ryger folk ud af arbejdsmarkedet uden at have fået de tilbud, de har krav på, siger Jan Johansen, der overvejer at indkalde ministeren i et åbent samråd om sagen.

Emneord: Jørn Neergaard Larsen, Beskæftigelsessystemet, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Beskæftigelsesindsats, Aktivering
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1501 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

  • Overblik
  • Ingen betalingsmure
  • Videndeling
  • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også