Nina Tejs Jørring

Nina Tejs Jørring

co/Mediehuset DenOffentlige, 1165 København K

Telefon: 31485030 E-mail:

 
Vi bygger en katastrofe op foran os, hvis vi fortsætter med at styre efter ydelser snarere end efter løsninger. Derfor blogger jeg på DenOffentlige om min hverdag i psykiatrien.
 
Jeg arbejder i Børne- og Ungdomspsykiatrien i en region i Danmark. Det er mit ønske at skabe mere debat og saglig opmærksomhed på psykiatrien, hvor særligt børn, unge og deres familier er blevet ofre for et ydelses-fokuseret system, der prioriterer styring over behandling.
 
Børn og unge med psykisk lidelse har brug for at mange forskellige sektorer arbejder sammen, men kassetænkning og rigide styringsredskaber forhindrer samarbejdet. Børne- og ungdomspsykiatere er i dag selv tvunget til at prioritere medicin frem for al anden behandling. Det betyder i praksis, at vi skubber enorme udfordringer foran os, og samtidig accepterer et samfund, der aldrig lærer, hvordan vi rummer psykisk sygdom, eller hvordan vi undgår, at psykisk sygdom ødelægger familier og netværk.
 
Psykiatrien er et af de væsentligste områder i sundhedssektoren, dels fordi omkostningerne til medicin er eksploderet, og dels fordi antallet af mennesker, der bliver ramt af psykiske sygdomme, vokser.
 
Derfor blogger jeg
 
Det er ikke almindeligt, at læger ytrer os offentligt, og jeg brugte lang tid på at overveje mine blogger-drømme, fordi jeg så nødig vil misforstås. Alting kan stå lidt hårdere og mere aggressivt på skrift. Der er ingen af mine smil eller armbevægelser med :-)
 
Samtidig sker der nogle gange det i debatten, at en offentligt ansat bliver taget til indtægt for at tale på sin arbejdsplads' vegne. Denne blog er min private drøm, og jeg skriver som privat person og som børne- og ungdomspsykiater med min faglige viden og erfaring, og med alle mine holdninger og drømme for mit virke i det offentlige.
 
Men jeg skriver også, fordi det er nødvendigt at fortælle om hverdagen uden filter. Mine indlæg er ment konstruktivt og mit håb er, at de bliver læst og modtaget i samme ånd.
 
Holdninger og drømme er noget privat og meget følsomt noget. Så kære læser: Læs denne blog med den viden, at dette er mine tanker, mine drømme for hvordan vi kan gøre Børne- og Ungdomspsykiatrien bedre i Danmark.
 
God læsning.
 
Klik i blog-boksen herunder, så folder mine indlæg sig ud for dig :-)

 

Blogs

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene: