Elbiler får nu forlænget deres radius med nye ladestandere langs motorvejene.

Nu får elbiler ladestandere langs motorvejen

Inden længe bliver det meget nemmere at bevæge sig rundt i landet i en el-bil. I de kommende måneder bliver der opstillet 13 ladestandere til el-biler langs motorvejsnettet. Det betyder, at el-bilister ikke længere skal køre væk fra motorvejen for lade deres biler op.

Ladestanderne bliver opstillet af firmaet E.ON Danmark A/S, der netop har vundet et udbud, som Vejdirektoratet har gennemført. E.ON vandt udbuddet på et tilbud om at opstille 12 ladestandere på motorvejsstrækningen fra København til Aarhus samt en enkelt ladestander ved Farøbroerne. 

Ladestanderne skal stå klar ved årsskiftet. De vil kunne betjene alle de gængse typer af el-biler på markedet herhjemme, således at de tilgodeser så mange bilister med el-biler som muligt.

Samtidig åbner Vejdirektoratet forhandlinger med både E.ON og andre operatører om mulighederne for også at få opstillet ladestandere langs den Sønderjyske Motorvej og den Nordjyske Motorvej, så disse områder af Danmark også kan dækkes. Disse forhandlinger kan ske i forlængelse af det oprindelige udbud og kræver derfor ikke et nyt udbud.
 
Klima, energi og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen udtaler:
 
-Det er meget glædeligt. De nye ladestandere er et afgørende skridt i omstillingen af transportsektoren til elektrificering. Det skal være ligeså let at køre i elbil, som i nutidens benzin- og dieselbiler.
 
Transportminister Magnus Heunicke udtaler:
 
-De nye ladestandere langs motorvejsnettet giver en markant forbedring for vilkårene for el-biler herhjemme, som hidtil har måttet køre af motorvejen for at lade op. 
 
-De nye muligheder for at få strøm på bilen vil forhåbentlig få folk til at bruge deres el-bil mere og samtidig tiltrække nye købere. Teknologien i elbilerne udvikles også hurtigt, og sammen med bedre lademuligheder vil det gøre elbilerne mere attraktive og løfte den miljøvenlige transportform.  
Emneord: Elbiler, Ladestandere, Infrastruktur, Motorvejsnettet
Ministeriet for Klima, Bygning og Energi på DenOffentlige.dk Ministeriet for Klima, Bygning og Energi er nu blevet nedlagt efter valget og det nye Ministerium hedder nu Energi-, forsynings- og klimaministeriet. 
Aktivitet: Artikler: 59 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

  • Overblik
  • Ingen betalingsmure
  • Videndeling
  • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også