Nye tal for 2017: Huspriserne steg i 62 kommuner

Fra slutningen af 2016 til slutningen af 2017 steg huspriserne i 62 kommuner, mens kun 18 kommuner oplevede fald.

Huspriserne i Danmark steg i gennemsnit 4,2 procent i løbet af 2017, og den stigning har man mærket i de fleste danske kommuner. Faktisk viser tal fra Boligsidens Markedsindeks for sidste år, at priserne steg i 62 af landets 98 kommuner. Priserne faldt i 18 kommuner, mens der enten var for få handler eller uændrede priser i de resterende 18 kommuner.

”Hvis vi går tilbage til 2011, faldt priserne i 60 kommuner og steg i bare 12 kommuner. Billedet er altså helt omvendt nu, og det er en illustration, der bekræfter en tendens, der startede i 2015 med prisstigninger i næsten alle kommuner. Siden er priserne steget yderligere i de fleste kommuner, og 2017 har ikke været nogen undtagelse,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Største stigninger i nord og syd

Det betyder, at rigtig mange kommuner i yderområderne de seneste år har nydt godt af prisstigninger, og ser vi nærmere på, hvor priserne er steget mest, er det da også i nogle af de alleryderligst beliggende kommuner i Danmark.

”I takt med at det er blevet dyrere og dyrere at bo i byerne, er der flere, der blive mere kreative i deres boligsøgning og flytter grænsen for, hvor de gerne vil bo. Det kommer kommuner som Lolland, Guldborgsund og Vordingborg til gavn nu, og det har skabt vækst i nordjyske kommuner som Vesthimmerland, Frederikshavn, Morsø og Thisted. Det er et positivt tegn for boligmarkedets helhed, at prisforskellen mellem de dyre og de billige kommuner bliver udlignet lidt,” siger Birgit Daetz.

Lejlighedspriser stiger i alle kommuner

Det er dog ikke kun huspriserne, der stiger i de fleste kommuner. Også priserne på ejerlejligheder bliver højere og højere. Faktisk stiger det i alle 27 kommuner, hvor der har været handler nok til at indgå i beregningerne.

”Lejlighedsmarkedet er centreret om de store byer, og det har været i vækst længe i især København og Aarhus, men nu er det mellemstore byer som Slagelse, Vejle, Fredensborg, Vallensbæk og Næstved, der har de højeste vækstrater,” siger Birgit Daetz.

Se top 10 over kommuner, hvor huspriserne procentuelt er stege mest i 2017.

Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 66 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

 • Overblik
 • Ingen betalingsmure
 • Videndeling
 • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Læs også

 • 19.04.18 Infrastruktur
  Sjællandske politikere besøger Femern-byggepladsen

  Den 18 kilometer lange tunnel mellem Rødbyhavn på Lolland og den tyske ø Fehmarn er verdens længste sænketunnel og verdens længste tunnel under vand med både vej- og togbaner.

 • 20.04.18 Infrastruktur
  Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning

  Det samlede boligsalg er faldet 10 procent henover det seneste år, viser nye handelstal fra Boligsiden.dk. Særligt på markedet for ejerlejligheder er opbremsningen markant med et dyk på knap 20 procent. Fremadrettet kan boligsælgerne dermed forvente

 • 12.04.18 Infrastruktur
  Assens bliver en hovedby på forkant

  Assens Kommune har netop fået tilsagn om, at Assens er med i Realdanias ”Hovedbyer på forkant”. Med godt 2 millioner til projektet ”Fremtidens Assens” skal der laves en udviklings- og helhedsplan for hele byen og skabes nyt liv i Assens’ bymidte gennem strategisk planlægning og nye tværgående samarbejder.

 • 11.04.18 Infrastruktur
  Aabenraa Kommune skifter leverandør: Næste års lønsedler kommer fra EG Silkeborg Data

  Fra årsskiftet 2019 vil medarbejderne i Aabenraa Kommune få deres lønsedler fra en ny leverandør. Kom-munen har nemlig valgt at skifte leverandør efter en EU-udbudsrunde, hvor EG Silkeborg Data vandt Delaf-tale 2: Løn- og vagtplansystem. EG Silkeborg Data er dermed kommunens kommende leverandør mindst otte år frem i tiden.

 • 03.04.18 Infrastruktur
  Markant flere sætter boligen til salg

  Optimismen blomstrer fortsat på boligmarkedet, og flere får troen på, at de sagtens kan sælge deres hus eller lejlighed. Derfor sætter flere nu deres bolig til salg. Fremgangen er den største, siden vi senest oplevede et fald i renten for tre år side