Husejere stjæler kommunale fællesarealer

29/06/2011 11:11

Nick Allentoft

Flere husejere udvidder deres grund, så de snupper en bid af kommunens grund. I Vejen er der 20 vejsyndere.

Danske parcelhusejere har lidt for store armbevægelser, når de skal indhegne haven. Mange kommuner melder om flere, som udvidder deres grund på kommunens fællesarealer.
I det sønderjyske fortæller flere kommuner uafhængigt af hinanden, at de jævnligt er nødt til at sende breve ud til grundejerne for at bede dem trække sig tilbage fra offentlig grund, som de har indtaget som en del af deres have. Det skriver Jydske Vestkysten.
Vejen Kommune er i gang med at skrive ud til cirka 20 grundejere, der har lusket sig til større grund, end de ejer.
- Vi er i gang med at revidere driftsplanen for kommunens friarealer og er derved blevet opmærksomme på uretmæssig brug af en del arealer ved at sammenholde luftfoto med skeloplysninger, siger landskabsarkitekt i Vejen Kommune, Birgitte Kofod Møller.
- Jeg gætter på, at vi vil opdage yderligere 30 stykker, inden vi er hele kommunen igennem, siger hun.
Også i Haderslev, Aabenraa, Kolding og Esbjerg sidder kommunernes vej- og parkafdelinger med flere lignende sager.
- Vi har løbende sager af den slags. Det starter måske med, at den nye hæk er plantet på ydersiden af den gamle, eller man bygger et skur ud over skel, siger Rune Forum fra Haderslev Kommunes Vej og Park-afdeling.
Grundejerne vil blive bedt om at fjerne alt fra fliser, hække og hegn til mindre bygninger, der står på kommunale fællesarealer. Grundejerne kommer også til at betale for reetablering af friarealet.
Normalt fjerner grundejerne beplantning og bygninger, når de bliver bedt om det. Kolding Kommune har dog politianmeldt en enkelt sag og har en mere på vej. Det er ifølge kommunerne ofte grundejerforeningerne, der melder sagerne til kommunen.
/ritzau/
 

Mest Læste

Annonce