København bygger for 1,5 mia. til børnene

19/09/2011 08:58

Nick Allentoft

Hele syv partier har søndag aften indgået et bredt budgetforlig på Københavns Rådhus.

Et bredt flertal bestående af Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre, De Konservative, Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance på Københavns Rådhus har søndag aften indgået et budgetforlig for 2012.
I den nye aftale afsættes der et historisk højt beløb til at bygge nye daginstitutioner og skoler i hovedstaden.
Helt nøjagtigt drejer det sig om næsten 1,5 milliarder kroner til omkring 1900 nye børne- og vuggestuepladser, 420 nye fritidshjemspladser og en ny skole på Østerbro.
- Syv partier på Rådhuset har i dag taget ansvar for at sikre, at der er plads til byens børn. Det er jeg meget glad for. Vi sætter også flere penge af til faglighed i folkeskolerne, herunder flere timer i dansk og idræt. Og så lægger vi rammerne for en ny ambitiøs vækst- og erhvervspolitik i København, siger overborgmester Frank Jensen (S).
Baggrunden for de store investeringer er en voldsom befolkningstilvækst. Hver måned kommer 1.000 nye borgere til byen - 100 af dem er børn.
Og der er da også kun tilfredshed at spore hos parterne bag forliget.
- Det er vigtigt for Dansk Folkeparti, at vi er med til at sikre fortsat pasning af vores børn og en udbygning af skolerne. Desuden er vi meget tilfredse med tiltagene på sundheds- og ældreområderne, siger Dansk Folkepartis gruppeformand Carl-Christian Ebbesen.
Budgetforliget indeholder desuden en erhvervs- og vækstpakke, der nedsætter selskabsskatten med 0,2 promille og skruer op for hastigheden ved anlægsarbejder og sagsbehandlingstider, en moderne omlægning af Københavns jobindsats, ligesom der sættes penge af til forbedring af over 20 cykelveje.
- Kombinationen af penge til vækst, herunder til kreativ vækst, beskæftigelse sammenholdt med aftalen om en økonomisk ansvarlig 2025-plan gør aftalen til et budget efter de radikales hjerte. Det er tilmed et bredt forlig, så vi glæder os til det næste års samarbejde på Rådhuset, siger Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R).

Mest Læste

Annonce