Kommune tabte sag om fyring af handicappet

29/06/2011 12:37

Nick Allentoft

Køge Kommune er dømt i sag om fyring af handicappet - og det kan hjælpe handicappede på arbejdsmarkedet.

Et ungt handicappet HK-medlem har i landsretten vundet en sag, som ventes at få positiv betydning for handicappedes muligheder på arbejdsmarkedet, oplyser HK.
Dommen slår fast, at Køge Kommune ikke levede op til sine forpligtelser, da man afskedigede den 28-årige HK'er, der er hørehandicappet.
Retten tilkendte HK-medlemmet en erstatning på 150.000 kroner for uberettiget fyring. Kommunen fyrede kvinden, fordi den ikke mente, at hun med sit handicap var i stand til at løse sine arbejdsopgaver.
Men ifølge Østre Landsret er arbejdsgiveren forpligtet til at tilrettelægge arbejdet, så handicappede kan udføre deres opgaver.
- Vi taler her om et dygtigt, loyalt og pligtopfyldende ungt menneske, der hidtil har passet sit arbejde upåklageligt, siger Bodil Otto, formand for HK/Kommunal.
Hun konstaterer, at kommunen i denne sag "mildest talt" ikke har levet op sin pligt om at tilpasse arbejdsvilkårene til den enkelte medarbejders situation.
- Signalet fra landsretten er, at arbejdsgiverne skal sørge for, at handicappede og ældre skal have mulighed for at bidrage til det danske arbejdsmarked, siger Bodil Otto.
Ifølge afgørelsen skulle kommunen have indrettet arbejdspladsen med udstyr, så den pågældende kunne passe sit arbejde.
Køge Kommune undlod også at tilbyde den ansatte en anden ledig stilling, som hun kunne bestride. Det fastslår landsretten, at kommunen burde have gjort.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce