Radikale: Sæt konflikten på stand by

Politik

22/04/2013 23:27

Nick Allentoft

En række toneangivende københavnske radikale opfordrer i åbent brev til at sætte lockouten på stand by i et år.

Det skal give tid til dels at finde en ordentlig løsning og dels en grundig høring og debat om reformen af folkeskolen, skriver de. 

Lockouten er nu så altædende, at vejen til en fornuftig folkeskole-reform bagefter ender blindt. Det mener en række toneangivende københavske radikale, der nu opfordrer til en utraditionel løsning på situationen.
”Vi foreslår at et eventuelt regeringsindgreb sætter konflikten på stand-by et år, så der er god tid til at løse behovet for at lærerne læser flere timer mm, gennem samarbejde og ikke gennem konflikt, som har så mange kedelige bivirkninger,” skriver de radikale i et åbent brev til deres kolleger på Christiansborg.
I brevet henviser de til en stigende kløft mellem det, de gik til valg på, og det, som borgerne oplever i hverdagen.
”Vi gik til valg på at stole på og lytte til lærerne. Vi oplever i vores kommunale virkelighed og senest ved et ”lyttemøde” på Københavns Rådhus, at konflikten dag-for-dag fjerner troen på, at vi står for det vi gik til valg på,” skriver de københavnske radikale, der nu har mistet troen på, at der kan komme en normal hverdag, hvor lockouten bliver hurtigt glemt.
”Vi tror det bliver umådeligt svært at ”lade som ingenting” og fortsætte med reformforhandlinger ovenpå en langvarig konflikt der efterlader uløste opgaver, frustration og et massivt behov for kollektiv efterbehandling for både børn og voksne.

Høring og debat
Derfor mener de radikale, at et regeringsindgreb alene skal sætte konflikten på stand by, så der kan arbejdes frem mod et nationalt kompromis om folkeskolen i løbet af det kommende år.
”Vi foreslår at skolereformen sættes til grundig høring og debat i hele Danmark – en gang til. Den positive side af den verserende konflikt er, at der tales skole i hvert hjørne og krog af Danmark. Lad os vise børnene, lærerne og skolens mange interessenter og brugere at vi er parat til at lytte og at vi sætte dialogen allerhøjest – for folkeskolens skyld. Vi foreslår et nationalt kompromis om folkeskolen,” skriver nuværende radikale medlemmer af Borgerrepræsentationen i København, Kasper Johansen, Mia Nygaard og Katrina Feilberg samt kandidater fra den radikale liste til efterårets kommunalvalg Henrik Nord, Tommy Petersen, Mette Annelie Rasmussen, Anne Marie Geisler Andersen.

/Nick Allentoft/ 

Mest Læste

Annonce