Nyt projekt ønsker opgør med absurd systemtænkning: Man fastholder mennesker i sygdom

Velfærd

09/05/2016 10:00

Nick Allentoft

Efter ti års arbejde for retten til at vende tilbage til livet efter en ulykke har Mikkel Salling Holmgaard nu fået fondsstøtte til at hjælpe andre mennesker gennem projektet The Back to Life Project.
Det Obelske Familiefond netop valgt at støtte The Back To Life Project med kr. 1.409.000. Beløbet er øremærket to fuldtidsansættelser i 18 måneder, følgeforskning samt markedsføring/PR og kontorleje.   The Back to Life Project, stiftet af Mikkel Salling Holmgaard, har den seneste tid modtaget stigende opbakning fra befolkningen og ligeledes oplevet stor tilslutning fra både virksomheder og privatpersoner.

Velfærdsstat eller velfærdssamfund

Vi har sat velfærd til debat i en tid, hvor kampen mellem velfærdsstat og velfærdssamfund er blevet afgørende for velfærdsmodellens fremtid.

Følg artikler og indlæg på temasiden her

Projektet beskæftiger sig med at hjælpe fysisk skadede mennesker - særligt yngre mennesker - i hårde genoptræningsforløb, samt i deres rehabiliteringsproces. Projektet kæmper desuden for øget fokus på området, lovændringer og bedre støtte til målgruppen generelt. De glæder sig meget over fondens donation:

"Vi er utroligt stolte og lykkelige over donationen fra Det Obelske Familiefond. Beløbet er et kæmpe skulderklap til den grundidé jeg har arbejdet frivilligt med i 10 år, og vi glæder os til at få styrket projektets virke, både nationalt og lokalt. Der er massiv medvind for projektet netop nu, og vi glæder os over den store opbakning som denne donation er kulminationen på.  Vigtigst af alt glæder vi os til, at kunne hjælpe endnu flere mennesker, og ikke mindst til at få dokumenteret vores resultater, " siger Mikkel Salling Holmgaard, stifter og projektleder, The Back To Life Project   The Back To Life Project yder blandt andet peer support/peer støtte til de mennesker de følger. Et begreb, der dækker rådgivning og praktisk hjælp, fra mennesker der selv har stået i en lignende situation. Mkkel Salling Holmgaard er selv tidligere knivstiksoffer og indehaver af en af landets største succeshistorier indenfor genoptræning. Nu bruger han sine erfaringer til at hjælpe andre.

"Det er en helt utrolig følelse, at dét man har kæmpet for i 10 år, ENDELIG bliver anerkendt i dette omfang. Det er fantastisk, at omverdenens reaktion på vores projekt er gået fra: "Sådan fungerer verden bare ikke..." til "Det vil vi meget gerne hjælpe, så det kan blive hverdag." Flere og flere privatpersoner, instanser og virksomheder er begyndt at anerkende det arbejde, vi har forsøgt at lave. Visionen om, at hjælpe mennesker først og tænke økonomi bagefter. Ironisk nok, viser det sig, at være en langt bedre forretning," fortæller Mikkel Salling Holmgaard. 

Projektet blev født i forlængelse af en ulykke, hvor Mikkel Salling Holmgaard valgte at gennemføre sit studie efter en alvorlig ulykke. Den beslutning satte en kædereaktion igang, hvor systemet raskmeldte ham på trods af, at han stadig var syg, og gennemførte sit studie på en madras.    "Det er over 10 år siden at jeg tog tilbage i skole igen, og det straffes jeg stadigvæk for. Jeg peger ikke fingre af nogen. Jeg kender systemet ud og ind, og jeg ved udmærket hvilke kort jeg skal og skulle spille, for at stå til den helt store erstatning, men jeg har bevidst valgt, ikke at synke derned," siger initiativtageren til Back to Life Project.   

 

Mest Læste

Annonce