Offentlige organisationer løfter i flok i Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb

Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb er et samarbejde mellem offentlige organisationer, der ønsker at gøre en indsats for miljøet gennem indkøb. Medlemmerne repræsenterer i dag 17% af de offentlige indkøb og køber årligt ind for 50 mia. kr.

Det er gratis men forpligtende at være medlem i Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb, og partnerskabets medlemsskare er i de sidste år steget markant. Flere og flere kommuner og regioner har fået øjnene op for de mange fordele ved at købe energi- og miljørigtigt. I dag består Partnerskabet af København, Århus, Odense, Herning, Egedal, Sønderborg, Frederiksberg, Roskilde, Ishøj, Gladsaxe, Kolding og Aalborg Kommune samt Miljøministeriet, Region Midtjylland, Region Syddanmark og Vandcenter Syd –  og stadig flere kommer til.

Ifølge Bent Hansen, regionsrådsformand i Region Midtjylland, er det en vigtig prioritering at understøtte de grønne indkøb: "Region Midtjylland prioriterer grøn omstilling højt. Vi har et ønske om at være med helt fremme og skubbe på udviklingen af grønne løsninger og produkter." Region Midtjylland var den første region, der tilsluttede sig Partnerskabet, og siden da er Region Syd også kommet til. Regionernes medlemsskaber er bl.a. med til at sikre, at der tages miljøhensyn i indkøb til sygehusene.

Som deltager i partnerskabet forpligter kommunen eller regionen sig til at have en grøn indkøbspolitik og til at nå konkrete og fælles mål for indkøb af miljøvenlige varer. Samtidig skal medlemsorganisationen medvirke til at skabe positiv debat om offentlige grønne indkøb, bl.a. ved at formidle erfaringer med arbejdet med grønne indkøb.

Alle offentlige organisationer er velkomne i Partnerskabet – jo flere der stiller de samme grønne indkøbskrav, jo større indflydelse har Partnerskabet over for leverandører og producenter. Læs mere om Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb på www.gronneindkob.dk

Sekretariat for Grønne Indkøb på DenOffentlige.dk Sekretariat for Grønne Indkøb betjener Forum for Bæredygtige Indkøb samt Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb. Forum for Bæredygtige Indkøb er nedsat af miljøministeren for at fremme det mi...
Aktivitet: Artikler: 22 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige