OVERBLIK: Bestikkelsessagen der vokser og vokser

Ledelse

22/06/2016 14:32

Nick Allentoft

Politiaktion mod offentligt ansatte er en udløber af en bestikkelsessag fra Region Sjælland.
Bagmandspolitiet har slået til mod 27 tidligere og nuværende offentligt ansatte. Samtidig har Forsvarets Auditørkorps foretaget ransagninger hos fem militært ansatte. De er alle mistænkt for at have modtaget gaver som mobiltelefoner, tablets og andet elektronisk udstyr fra en it-virksomhed.   Sagen udspringer af en anden stor bestikkelsessag fra sidste år. Læs om hele sagen her:

* I maj 2015 anmeldte Region Sjælland mulig bestikkelse til politiet. Anmeldelsen førte til anholdelser og ransagninger måneden efter. I alt 13 personer er sigtet.

* Politiet mistænkte tidligere ansatte i it-virksomheden Atea for at have bestukket ansatte i Region Sjælland, Rigspolitiet og Kriminalforsorgen.    * De tidligere Atea-ansatte skulle ifølge politiets sigtelse have givet en million kroner til de offentligt ansatte.   * De ansatte i Region Sjællands it-afdeling skulle have modtaget dyre udlandsrejser og hotelophold som betaling for at have givet ordrer til Atea.   * Bestikkelsen skulle være foregået fra 2007 til 2011.   * En undersøgelse fra revisionsfirmaet PwC har siden vist, at ansatte i regionens it-afdeling hvert år i december har tømt afdelingens budget. Det er sket ved at forudbetale varer fra Atea for flere millioner kroner.   * Varerne er ikke blevet registreret eller bogført.

* Bestikkelsessagen kostede i foråret Region Sjællands øverste chef, administrerende direktør Jens Andersen, jobbet.

* Efterforskningen af den omfattende sag er stadig i gang.   * Tirsdagens aktioner var rettet mod i alt 32 andre personer, som er mistænkt for at have modtaget bestikkelse.   * De 27 af personerne bliver efterforsket og er sigtet af Bagmandspolitiet.   * De øvrige fem militært ansatte efterforskes og er sigtet af Forsvarets Auditørkorps.   * Forsvarets Auditørkorps er en uafhængig anklagemyndighed, der efterforsker sager mod ansatte i militæret.   * De 27 personer, som efterforskes af politiet, er typisk - eller har været - ansat i it-afdelinger hos offentlige myndigheder eller selskaber. Det drejer sig blandt andet om personer med tilknytning til Udenrigsministeriet, Rigspolitiet og Forsvarets Efterretningstjeneste.   * De sigtede personer fra Forsvarets Efterretningstjeneste er administrativt personale.   * De fem militært ansatte har forskellig rang og gør tjeneste forskellige steder i landet.   * Auditør i Forsvaret Claus Risbjerg vil ikke oplyse om tjenestestederne, før det ligger klar, om der er hold i mistankerne.   * Han ønsker ikke at sætte tjenestestederne i et unødigt dårligt lys.   Kilder: Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØIK), Forsvarets Auditørkorps, Ritzau   /ritzau/

Mest Læste

Annonce