OVERBLIK: Sådan endte hospitaler med it-koks

Siden indførelsen af it-systemet Sundhedsplatformen har sundhedspersonale flere gange slået alarm.

Sundhedsplatformen er det dyreste it-projekt i dansk sundhedsvæsens historie. 

Det har kostet flere milliarder kroner og var planlagt til at erstatte op mod 30 forskellige it-systemer på hospitalerne.

Implementeringen af systemet har dog været stærkt kritisabelt. 

LÆS FLERE ARTIKLER OM SUNDHEDSPLATFORMEN

Få overblikket over forløbet her: 


* 21. maj 2016 går Sundhedsplatformen i luften på Herlev og Gentofte Hospital, hvor man implementerede systemet fra den ene dag til den anden.

* En uge efter pibler kritik frem fra forskellige dele af sundhedspersonalet, fordi det nye it-system er præget af børnesygdomme. Overlægerne mener, at det forsinker deres arbejde. 

* Sundhedsstyrelsen beder Styrelsen for Patientsikkerhed om at gå ind i sagen. 

* 10. juni 2016 vælger Styrelsen for Patientsikkerhed at følge sagen nøje, men griber ikke ind over for regionen.

* 4. november 2016 skriver Ekstra Bladet, at registreringen af kræftpatienter på Herlev og Gentofte Hospitaler er mangelfuld på grund af Sundhedsplatformen. Omkring 200 færre kræftpatienter er blevet registreret i 2. kvartal i forhold til 1. kvartal.

* 5. november rulles Sundhedsplatformen ud på Rigshospitalet.

* 22. februar skriver lægen Thomas Birk Kristiansen, der også er formand for Patientdataforeningen, en blog på DenOffentlige: "Sundhedsplatformen ligner en IT-katastrofe under opsejling"

* 11. april 2017 skriver Politiken, at en fejl i Region Hovedstadens nye Sundhedsplatform har betydet, at 50 patienter har fået udskrevet medicin i forkerte doser i en kortere eller længere periode i marts.

* 17. april 2017 skriver Politiken, at Rigshospitalet i København ikke længere kan tilbyde kvinder med brystkræft at blive behandlet inden for den tidsgrænse, som ellers er fastsat i de nationale kræftpakker.

* 20. april følger Thomas Birk Kristiansen op med bloggen: Sundhedsvæsnets IC4-skandale: Nu ansættes der klikkere til Sundhedsplatformen

* 10. maj 2017 viser en redegørelse fra Herlev og Gentofte Hospital samt Rigshospitalet, at der fortsat er store problemer med it-systemet. 

* 2. juli 2017 skriver Politiken, at kontrollen af, om kræftpatienter bliver behandlet til tiden i Region Hovedstaden, reelt er brudt sammen. I de første tre måneder af 2017 har Region Hovedstaden eksempelvis kun registreret 505 forløb med kræftpatienter. Normalt bliver der i den periode behandlet omkring 1200 patienter.

* 3. juli 2017 kalder sundhedsminister Ellan Trane Nørby det "alvorligt" og "uacceptabelt for patienterne", at der mangler overblik over kræftpatienterne i regionen. Hun kræver svar fra regionen.

* 8. juli 2017 erkender regionsformand i Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) over for Politiken, at regionens syn på Sundhedsplatformen har været for "rosenrød". 

* 18. august 2017 meddelelser Region Syddanmark, at de ikke vil indføre Sundhedsplatformen. Amerikanske Epic, der står for Sundhedsplatformen sammen med danske NNIT, er fravalgt som leverandører.

* 8. november 2017 meddeler Rigsrevisionen, at de starter en fuld undersøgelse af Sundhedsplatformen.

* 25. november 2017 planlægger Region Sjælland at gå i luften med Sundhedsplatformen.

Kilder: BT, DR, Ritzau, Politiken, Region Hovedstaden, Ekstra Bladet.

/ritzau/

 

Emneord: Sundhedsplatformen, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Sundhedsinnovation, IT-projekter, IT-infrastruktur, EPIC, Hospitalsdrift, IT-system, IT-systemer, 091117
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6195

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige