Pædagoger: Systematisk vurdering af institutioner er fejlskud

- Det giver ikke mening, at vi skal til at optælle på institutionsniveau. Men det giver mening at give frihed til pædagoger og fagligheden, siger formand for pædagogernes fagforening, Bupl, Elisa Bergmann om regeringens sammenhængsreform.

Et fejlskud.

Sådan lyder pædagogernes dom over et nyt regeringsforslag, der går ud på at indføre systematisk vurdering af institutioner.

Sammenhængsreformen

Mere tid til kerneopgaven, bedre velfærd på tværs af sektorer, fokus på teknologi og bedre ledelse er de fire spor i regeringens oplæg til modernisering af den offentlige sektor.

Læs oplæg og følg debatten på temasiden her.

- Det giver ikke mening, at vi skal til at optælle på institutionsniveau. Men det giver mening at give frihed til pædagoger og fagligheden, siger formand for pædagogernes fagforening, Bupl, Elisa Bergmann.

Den systematiske vurdering kaldes også benchmarking. Den skal omfatte både kommuner og regioners opgaveløsning - også på institutionsniveau, mener regeringen.

Benchmarking foregår ved at sammenligne noget ud fra en bestemt standard.

- Vi skal måle på resultater i stedet for processer. Og vi skal skabe større rum for faglighed og ledelse, har minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) blandt andet sagt om forslaget.

Pædagogerne har længe efterlyst en benchmarking mellem kommunerne på det strukturelle niveau. Eksempelvis i forhold til normeringer. Men det er en fejl at benchmarke institutioner, lyder det. 

- Det er vigtigt, vi har de rigtige rammer og ressourcer til den store opgave, vi har som pædagoger.

- Når det er sagt, er det rigtig svært og også i strid med intentionerne i reformen, hvis man skal ned og benchmarke på institutionsniveau, siger Elisa Bergmann. 

Forslaget er en del af et nyt reformudspil fra regeringen. Den har titlen "Sammenhængsreformen" og indeholder fire spor, der skal skabe en mere sammenhængende offentlig sektor.

Forslaget om benchmarking er en del af det tredje spor. Det handler om at modernisere den offentlige sektor.

Fagforeningen FOA finder også forslaget om sammenligninger bekymrende.

- Det er ikke flere regneark, den offentlige sektor har brug for, siger formand Dennis Kristensen i en pressemeddelelse.

- Det er færre, hvis vi vil have fagligheden i centrum, for det der er altafgørende i velfærd og service: Mødet mellem en borger med et behov og en professionel med faglighed, erfaring og sund fornuft i bagagen.

- Lad nu være med at drukne denne reform i mere papir, tilføjer han.

/ritzau/

Emneord: Sammenhængsreform, Afbureaukratisering, Moderniseringsprogram, 040417, Ledelsesavisen, BUPL, Elisa Bergmann, FOA, Dennis Kristensen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6371

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

TILMELD NYHEDSBREV

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige udgives alle hverdage, når det væsentlige er indsamlet og tilbyder:

 • Overblik
 • Ingen betalingsmure
 • Videndeling
 • Nyheder, cases, blog og debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 06.04.17 Henrik Brade Johansen, byrådsmedlem (RV)
  Kom selv med forslag til afbureaukrati, BUPL og FOA!

  Helt enig i kritikken fra pædagoger og FOA. men begge kan hjælpe processen godt på vej ved at få deres medlemmer til at pege på overlødig registrering, måling og rapportering.
  Det ville gøre det lettere for både regering, folketing og ikke mindst os kommunalpolitikerne at slippe professionalismen fri og få mere omsorg og varme i stedet for flere rapporter og indberetninger.

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Modtag også nyhedsbrev fra:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også