Behandling af syge på tværs af Øresund

12/09/2012 14:38

Region Hovedstaden

Region Hovedstaden og Region Skåne indgår aftale om at støtte hinanden med intensivpladser, hjælp til for tidligt fødte børn og patienter med infektionssygdomme En ny grænseoverskridende aftale gør det muligt for Region Hovedstaden og Region Skåne at udnytte begge regioners sengekapacitet og ekspertise bedst muligt.

Aftalen indebærer, at de to regioner på hver sin side af Øresund hjælper hinanden, når der er pres på forskellige former for behandling.

Det betyder, at patienter der har brug for en behandling på en intensivafdeling, for tidligt fødte børn og patienter med infektionssygdomme kan opleve at blive behandlet i et andet land, end det de bor i, hvis deres hjemregion får mange patienter af netop den slags på én gang.

Desuden kan Region Skåne nu ifølge den nye aftale benytte trykkammerbehandlingen på Rigshospitalet.

Tilfredse sundhedsdirektører på patienternes vegne
- En fast aftale er en god måde at udnytte begge regioners størrelse og ekspertise, når vi nu ligger så tæt på hinanden. Vi har dermed sikret, at både danske og svenske patienter får en hurtig og effektiv behandling, selv når der er tryk på kapaciteten, og kvaliteten af behandlingen er i top på begge sider af Øresund, siger koncerndirektør Svend Hartling fra Region Hovedstaden.

- Patientsikkerhed og medicinsk kvalitet har været vigtigt for os, da vi lavede aftalen. Patienterne skal føle sig trygge, uanset om de behandles på et svensk eller dansk hospital. Ligeledes skal personalet på begge sider af Sundet føle sig trygge ved, hvordan de skal håndtere journaler og medicinske overvejelser, siger Region Skånes produktionsdirektør Lars Kristensson.

Fakta:
Den nye aftale baseres på en tidligere rammeaftale indgået i 2011 mellem politikerne i Region Hovedstaden og Region Skåne på tværs af Øresund om kapacitetsudnyttelse ved både akut og planlagt behandling.
Prisen for behandling af svenske patienter følger den prisliste, som Region Hovedstaden normalt anvender for patienter fra andre regioner i Danmark.
Hvert år skal aftalen efterses ud fra både økonomiske og medicinske perspektiver, og den kan udbygges med flere typer behandling, hvis det er nødvendigt.

Mest Læste

Annonce