Eksperimentel kræftbehandling sker oftest i Danmark

Patienter til eksperimentel behandling for en kræftsygdom bliver langt overvejende henvist til behandling i Danmark frem for i udlandet. Det fremgår af den seneste årsrapport for second opinionordningen for eksperimentel kræftbehandling. Sundhedsstyrelsens ekspertpanel rådgiver i de sværeste kræfttilfælde og vurderer behandlingsmuligheder i ind- og udland.

Det rådgivende panel har i 2011 vurderet henvendelser om 451 nye patienter. Det er et fald i antallet af nye sager på 101 fra 2010 til 2011, og dermed fortsætter udviklingen fra de seneste år. Udviklingen afspejler formentlig, at kræftafdelingerne i Danmark i dag råder over langt flere behandlingsmuligheder end i ordningens første år.

Det fremgår af årsrapporten for 2011, at der for to patienter er givet råd om højtspecialiseret behandling i udlandet, og at der for tre patienter er givet råd om eksperimentel behandling i udlandet.

Udover de 451 nye patientsager har det rådgivende panel genvurderet 79 patientsager fra samme eller tidligere år. For disse patienter har den behandlende læge bedt om en ny rådgivning, i de fleste tilfælde som opfølgning på, at patienten er blevet behandlet efter tidligere rådgivning fra det rådgivende panel. Også her er der tale om et fald i antallet af sager i forhold til 2010.

Sagsbehandlingstiden er i gennemsnit på otte arbejdsdage fra Sundhedsstyrelsen har modtaget en anmodning om vurdering, til panelet sender svar til den behandlende læge.

Sundhedsstyrelsen på DenOffentlige.dk Sundhedsstyrelsen
Aktivitet: Artikler: 44 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige